Протекторат на ООН в Газа след войната не би бил

...
Протекторат на ООН в Газа след войната не би бил
Коментари Харесай

Антонио Гутереш: Протекторат на ООН в Газа няма да разреши конфликта

" Протекторат на Организация на обединените нации в Газа след войната не би бил решение “, съобщи генералният секретар на Организация на обединените нации, призовавайки за " преход, включващ голям брой участници, по-специално Съединени американски щати и арабските страни “, съобщи Агенция Франс Прес.


" Важно е да успеем да превърнем тази покруса във опция, а с цел да се случи това е належащо след войната да се придвижим уверено и необратимо към решение, учредено на съществуването на две страни ", съобщи Антонио Гутереш пред медиите.

Това изисква " подсилване на Палестинската власт, която да поеме отговорността за Газа ", сподели той. Но " Палестинската власт не може да отиде в Газа с израелски танкове ", " интернационалната общественост би трябвало да планува временен интервал ".

" Не считам, че протекторатът на Организация на обединените нации в Газа е решение. Смятам, че се нуждаем от метод с доста участници, при който разнообразни страни, разнообразни субекти си сътрудничат ", сподели той, споменавайки измежду тези участници Съединените щати, " поръчител " за сигурността на Израел, и арабските страни от района от значително значение за палестинците ".

" Всички би трябвало да обединят напъните си, с цел да основат условия за преход, който да разреши на укрепналата Палестинска власт да поеме отговорността в Газа ".

Той също по този начин за следващ път осъди " нарушаванията на интернационалното филантропично право и нарушаването на отбраната на цивилното население в Газа ".

Всяка година генералният секретар разгласява своя " лист на срама " по отношение на правата на децата в спорове и отсъствието на Израел в този лист е подложено на критика от организациите за отбрана на правата на индивида.

Без да споделя дали това състояние може да се промени, Антонио Гутереш съпостави броя на децата, убити за няколко седмици в Газа, с други спорове, чиито страни са били включени в черния му лист.

" В тези седем отчета най-големият брой деца, убити в границите на една година от един участник, са талибаните през 2017-2018 година, вторият максимален брой е сирийското държавно управление и неговите съдружници (...), още веднъж към 700 ", означи той.

" Без да навлизаме в полемики по отношение на точността на данните, оповестени от фактическите управляващи в Газа (Хамас), това, което е ясно, е, че в границите на няколко седмици са били убити хиляди деца ", настоя той, описвайки " невиждания " брой цивилни жертви в един спор от идването му отпред на Организация на обединените нации през януари 2017 година /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР