Просяк-рецидивист, спешил полицията с телефонна заплаха за бомба на Централна

...
Просяк-рецидивист, спешил полицията с телефонна заплаха за бомба на Централна
Коментари Харесай

„Бай Георги“ евакуира гарата

Просяк-рецидивист, спешил полицията с телефонна опасност за бомба на Централна гара в Пловдив, застава пред Районен съд.

Причината „ бай Георги “ да набере 112 със опасност за мини била забележка на служители на реда да не проси в чакалнята на гарата.

Л.Л.Я. от гр. Елена е обвиняем за това, че на 15.11.2022 година в Пловдив е предал от махленски телефон до Единен европейски номер за незабавни повиквания – 112 погрешно повикване за паника, изразяващо се в сигнал за заложени взривни устройства – минни гранати в Централна гара в Пловдив – закононарушение по чл.326, ал.1 от Наказателен кодекс.

Подсъдимият е с голям брой предишни осъждания, с влезнали в действие ефикасни присъди на „ Лишаване от независимост “, в това число три за същото закононарушение.

На 15.11.2022 година към 18,00 ч. Л.Л.Я., просел в подлеза на Централна жп гара, само че никой не му давал пари.

Това го ядосало и той се развикал.

В същото време, извършвайки обход, полицейски чиновници, които го познавали, били го проверявали неведнъж и били осведомени, че имал прояви за подадени сигнали за сложени взривни устройства и закани към хора, го предупредили  да не прави милостиня и да не нарушава публичния ред.

Това очевидно ядосало подсъдимия, който почнал да псува и се развикал, че щял да събере цялата полиция на гарата, след което се придвижил с градски рейс до спирка преди жп гара „ Филипово “, отишъл до уличния телефон наоколо и предал опасността на номер 112 като се показал за „ Бай Георги “.

След полученото известие от дежурна оперативна част на ОД Министерство на вътрешните работи неотложно подхванали дейности по разединение на региона на Централна жп гара Пловдив и извеждане пасажерите и чиновниците на безвредно разстояние.

При осъществената след това инспекция не били открити взривни субстанции.

Делото е планувано в Разпоредително съвещание.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР