Простреляната с Алексей Петров на 16 август на Витоша Мирослава

...
Простреляната с Алексей Петров на 16 август на Витоша Мирослава
Коментари Харесай

Изчезна жената, простреляна с Алексей Петров

Простреляната с Алексей Петров на 16 август на Витоша Мирослава Михайлова, изчезна! В момента никой не може или не желае да каже къде е дамата, станала очевидец и ранена при убийството на някогашната барета. Единственото, което се знае сигурно, е, че Михайлова е изписана от „ Пирогов “. Кога тъкмо, не се споделя. Това удостовери публично пиарът на незабавната болница Мария Пойразова.

Почти незабавно откакто е била изписана от „ Пирогов “, дамата си е стегнала куфарите и е отпътувала в чужбина. Според една от версиите простреляната е отишла на възстановителна отмора, съгласно друга Мирослава няма в никакъв случай повече да се върне у нас.

От Министерство на вътрешните работи и прокуратурата към този миг отхвърлят да разясняват местоположението на Мирослава и това дали имат данни, че е отпътувала за чужбина. Запознати с показното ликвидиране на Алексей Петров споделят, че за момента нямат публични данни Мирослава да е напускала страната, само че това не е изключено.

Жената няма наложени й ограничавания за излизане отвън територията на България и не е длъжна да уведомява който и да е било.

„ Мирослава към този момент беше разпитана, до момента в който беше в „ Пирогов “. Има опция да се наложи да бъде разпитана още веднъж, само че в случай че е напуснала страната, не приказваме да е отишла на почива, а да е отпътувала за неустановен интервал от време, то тогава нещата могат да станат малко по-сложни. Тя е единственият директен и благонадежден очевидец, който е видял килъра на Алексей Петров. Другите хора, които са били по това време към „ Бай Кръстьо “ и хижа „ Алеко “ или в покрайнините, са чули само изстрели. Ако някой може да ни помогне и да добием повече изясненост към поръчковия убиец, то това е точно Мирослава “.

Към момента е само ясно, че професионалният наемен палач, който порази Трактора с два патрона – един в тялото и един в окото, е бил с камуфлажни облекла, с колело и стрелял с диаметър за „ Калашников “, който е бил хидрошоков. Има и версия, че убиецът се е отдръпнал пешком. Говори се и за двама убийци. За самото оръжие се допуска, че е било по-скоро самозарядна карабина „ Симонов “, тъй като е доста по-точно от „ Калашников “.

Убиецът се е криел в планината и чакал Петров да се появи. Вероятно преди този момент го е проучвал с месеци, защото визитите на някогашната барета на Витоша били чести. Ходел с Михайлова, която е негова треньорка по тенис, занимавала се и с раздвижването му. То се постанова поради контузия от 1999 година, когато Петров бе прострелян в крайници. Твърди се, че е станало инцидентно.

По време не ежеседмичната им разходка внезапно върху Алексей Петров и Мирослава се изсипва дъжд от патрони. Единият попада в тялото на някогашната барета, а другият, който се счита за надзорен, в едното му око. Един от патроните рикошира и поразил Мирослава Михайлова в ръката и продължава към гръдния панер, откъдето лекарите го изваждат в „ Пирогов “.

Тук идва и допускането на проверяващите, че стрелците са двама. Алексей Петров е убит с хидрошокови патрони (виж карето), а Мирослава Михайлова е гръмната с елементарен патрон. Това значи, че или стрелците са двама, или убиецът е имал и употребил два типа патрони и може би две оръжия.

След показното ликвидиране криминалисти, ченгета и прокурори отделиха региона на убийството с над 7 км в радиус.

Към момента няма данни да има развиване по случая, а криминалисти и специалисти считат, че най-възможният сюжет е да е нает професионален убиец от някогашна руска република, който да е дошъл, да е проучил навиците на Трактора или те са му били казани, да е направил поръчката и да си е отпътувал още същия ден. В момента местоположението на Мирослава Михайлова не е известно може би поради нейната сигурност.

Хидрошокови патрони

„ Хидрошоковите патрони са кухи в предната си част. Те са направени за поразяването на меките тъкани. Куршумът влиза в тялото и не излиза. Пръсва се и разпределя цялата си сила. Шоково-травматичният резултат е доста огромен. Тези боеприпаси са по-скъпи от елементарните, продават се и не са толкоз сложни да се намерят. “ Това разяснява кримиекспертът Иван Савов пред „ България Днес “ по отношение на хипотезата, че Алексей Петров е погубен с хидрошокови патрони.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР