Простреляха 16-годишно момче в САЩ заради сгрешен адрес. Това предизвика

...
Простреляха 16-годишно момче в САЩ заради сгрешен адрес. Това предизвика
Коментари Харесай

Простреляха 16-годишно момче в САЩ заради сгрешен адрес

Простреляха 16-годишно момче в Съединени американски щати поради сбъркан адрес. Това провокира митинги в град Канзас Сити, Мисури.

Собственик на парцел простреля 16-годишно чернокожо момче, което позвънило на вратата му по простъпка, оповестява Българска национална телевизия. Родителите на жертвата Ралф Ярл го изпратили да вземе братята си от вкъщи на другари, само че той сбъркал адреса.

Обитателят стрелял през вратата. Младежът е оживял с рани в главата и ръката и се възвръща в домашни условия след болнично лекуване.

Стрелецът е 85-годишен бял мъж - Андрю Лестър. Обвинен е в нахлуване и въоръжено незаконно действие. Издадена е заповед за ареста му, прокуратурата вижда в дейностите му и демонстрация на расизъм.

Лестър твърди, че е помислил за навлизане в дома му. Протестите започнаха откакто в началото стрелецът беше освободен след разпит.

Семейството на момчето приказва за закононарушение от ненавист и откриха страница за набиране на средства за лекуване. Събрани са към този момент милион и половина $.

В отбрана на младежа се оповестиха в обществените мрежи и звезди като Холи Бери, Кери Уошингтън и Дженифър Хъдсън.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР