Пространството около храм-паметника Свети Александър Невски в София да стане

...
Пространството около храм-паметника Свети Александър Невски в София да стане
Коментари Харесай

Идея: Пространството около храма Св. Ал. Невски да е само за пешеходци

Пространството към храм-паметника „ Свети Александър Невски ” в София да стане пешеходна зона, а депутатите да останат без паркинг. Това е предлагането на общинския консултант от  „ Политическа група 5 ” Симеон Славчев. Пред Дарик той изясни, че до две седмици ще бъде изцяло неразрешено паркирането на рейсове на площада пред храма. От средата на ноември туристическите возила ще стопират на остарялата Централна автогара, която сега се ремонтира.

След дългогодишни борби Столична община най-сетне реши да прекрати практиката рейсове да стопират пред храм-паметника „ Свети Александър Невски ”, заяви общинският консултант Симеон Славчев.
 

" Имаме решение рейсовете да се реалокират на остарялата автогара . В момента там се поставя трошляк, защото пространството е като разорана равнища. Силно се надявам в границите на 10 дни до две седмици да завърши. Тогава със заповед рейсовете се местят от пространството пред храма на някогашната автогара ", изясни общинският консултант.

От идващото лято ще стартира и обновлението на площада. Славчев предлага след ремонта да бъде неразрешено напълно автомобилното придвижване в региона . Това обаче може да лиши депутатите и общинските съветници от места за паркиране . " Силно се надявам от следващата година самото пространство да бъде превърнато в пешеходна зона като част от цялостната идея за създаване на повече пешеходни зони в София. Мислим даже да бъде отстранен целият паркинг за коли, който съществува към храм-паметника ", изясни Славчев.

На въпрос дали тази концепция е съгласувана с управлението на Столична община, съветникът отговори, че занапред следва да бъде дискутирана и мощно се надява, че ще се стигне до консенсус по нея.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР