Пространство в пловдивския парк „2019“ в район „Тракия“ е посветено

...
Пространство в пловдивския парк „2019“ в район „Тракия“ е посветено
Коментари Харесай

Как трансплантирани пациенти се отблагодариха на донорите си

Пространство в пловдивския парк „ 2019 “ в регион „ Тракия “ е отдадено на донорите. 12 от пейките там имат обръщение за съпричастност към жителите. На всяка от скамейките е изписано името на донора и какъв брой живота е избавил с органите си. Благодарение на донорите 34 души са почнали още веднъж да живеят пълноценно.



Пейка е отдадена и на доктор Наталия Стоева, която направи по този начин, че белодробните трансплантации в България да станат вероятни. А първите жители, които седнаха на тях, бяха баба, дядо и внуче.

„ Това е първата самобитна алея на донорите в страната “, означи районният кмет Костадин Димитров и добави, че той е прекомерно дребен, с цел да приказва за доблестта, направена от донорите. Районният кмет посочи, че към този момент пейките с послания в квартала стават 90.



Алеята откри Стефан Тамбуев, ръководител на сдружението на пациентите с дихателна непълнота. Самият той е с трансплантиран бял дроб. Тамбуев благодари на околните на тези, които подаряват живот в миг, в който се разделят с него. За донорите припомня и чешмата в парк „ 2019 “. Предстои да бъде обособена и розова градина

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР