Простотата и визуалната чистота правят външния вид на Hyundai Pony

...
Простотата и визуалната чистота правят външния вид на Hyundai Pony
Коментари Харесай

Каква е тайната на вечния дизайн според Джуджаро?

Простотата и образната непорочност вършат външния тип на Hyundai Pony Coupe настоящ съвсем 50 години по-късно, споделя легендата в автомобилния дизайн.

По-малко от три месеца преди да навърши 85 години, Джорджето Джуджаро остава легенда в автомобилния дизайн освен поради постигнатото в своята ненадмината 70-годишна кариера, само че и поради свежестта на възгледите си.

Бащата на звезди на всеобщото произвеждане като първите издания на Volkswagen Golf и Fiat Panda, както и на емблематични спортни коли като Maserati Ghibli и Lotus Esprit, този месец отпразнува „ възраждането “ на концепцията, която за първи път проектира при започване на 1974 година: Hyundai Pony Coupe.

Концепцията Pony Coupe, пресъздадена по този начин, че да отразява оригинала, явно наподобява остаряла поради ъгловатия си дизайн и клиновидните форми, които са били известни през 70-те години на предишния век, само че има характерности, които са безконечни, споделя Джуджаро.

„ Пропорциите, линиите, които са основни и разумни, подсигуряват, че Pony Coupe остава настоящ “, сподели Джуджаро пред кореспонденти в коридорите на представянето на новото Pony Coupe край Комо, Италия.

Той добави, че простотата в никакъв случай не излиза от мода, до момента в който противоположното важи за скулптурираните форми, при които се прибавят ненужни линии единствено с цел да наподобява автомобилът друг.

Въпреки това Джуджаро означи, че чистотата и простотата на дизайна, които изискват мощен ангажимент и отдаденост от страна на дизайнера, постоянно са сложни за пласиране на пазара.

Показаният нов Pony Coupe Concept резервира клиновидната зурла на оригинала от 1974 година, плавните геометрични линии, елегантната линия на покрива, неповторимо завършената В-колона и coda tronca (отрязаната опашка) в задната част.

Джуджаро е минал 6000 км с тъмносив средноразмерен SUV Hyundai Ioniq 5 – модел, отчасти въодушевен от истинското Pony Coupe, за който той споделя, че харесва и дизайна му.

„ Обичам чистотата на Ioniq 5, изключително обстоятелството, че дизайнерите на Hyundai са съумели да отстранен всяка непотребна линия. Но доста от моите другари се изненадват, когато ме видят да карам автомобил, който съгласно тях наподобява „ прекомерно обикновен “ образно, съвсем безпаричен “, споделя той.

Макар да пази чистотата на дизайна, той също по този начин схваща, че по този начин нареченият свръхдизайн е метод да се разграничат и характеризират новите артикули от техните съперници.

„ Клиентите желаят да се отличат, да покажат своята характерност и упоритости, отразени в колите, които ръководят, по тази причина ненужната украса и свръхдизайнът се трансфораха в мощен мотив за продажба за доста купувачи “, споделя той.

Въпреки това усетите се развиват с течение на времето. Това важи и за един умел дизайнер, който е приспособил личните си възгледи.

„ Когато видях първите SUV коли – високи, каросерийни коли – те ми напомняха на лекотоварни коли и ми се сториха изцяло невдъхновяващи “, споделя той. „ Днес намирам седаните за изцяло невдъхновяващи. “

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР