Просто попитайте украински войник дали все още вярва, че Западът

...
Просто попитайте украински войник дали все още вярва, че Западът
Коментари Харесай

POLITICO: Украйна върви към поражение

Просто попитайте украински боец дали към момента има вяра, че Западът ще стои до Киев „ колкото е нужно “. Това заричане звучи на вятъра, откакто са минали четири седмици, откогато вашата артилерийска част за финален път е изстреляла снаряд, както се оплака един военнослужещ от фронтовата линия. Не единствено че украинските сили изчерпват боеприпасите. Закъсненията на Запада с изпращането на помощ значат, че страната изпитва рисков дефицит на нещо, което е даже по-трудно за снабдяване от снаряди: бойният дух, нужен за победа, написа

Самочувствието измежду войските е тъмно, повалено от безмилостни бомбардировки, липса на съвременни оръжия и загуби на бойното поле. В градовете, отдалечени на стотици километри от фронта, тълпите от млади мъже, които се подредиха да се причислят към армията в първите месеци на войната, изчезнаха. В днешно време кандидат-назначените, които дават отговор на изискванията, заобикалят набора и вместо това прекарват следобедите си в нощни клубове. Много от тях са напуснали страната въобще.

Докато правих  репортажа от Украйна през последния месец, картината, която се появи от десетки изявленията с политически водачи, военни офицери и елементарни жители, беше картина на страна, която се плъзга към злополука, написа създателят на статията  Джейми Детмър.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР