Прословутите алкохолни турове на групи по барове в летните ни

...
Прословутите алкохолни турове на групи по барове в летните ни
Коментари Харесай

Без алкохолни турове в летните ни курорти тази година

Прословутите алкохолни турове на групи по питейни заведения в летните ни курорти ще бъдат неразрешени тази година, а " Слънчев бряг " АД даже ще изготви съответните инструкции в тази връзка. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова по време на блиц контрола в отрасловата парламентарна комисия.

По думите й, ограниченията, които ще се вземат за работата в закритите елементи на заведенията за хранене, евентуално ще са аналогични на тези, които работят в този момент на терасите и откритите площи на заведенията. Днес или на следващия ден би трябвало да се завършват напътствията за отварянето на нощни заведения, нощни и пиано питейни заведения от 15 юни, посочи Ангелкова. 

Тя уточни, че всяка една предвидимост е от голямо значение за конкуретното преимущество при договарянията, когато се приказва за конкуренцията на  България с останалите страни във връзка с летния туризъм.

" Затова е значимо да имаме примерна дата. Тук водещ аршин ще бъде епидемиологичната конюнктура в страната, дали разрешава това да се случи и ограниченията, които следва прецизно да се съблюдават ", сподели още министърът на туризма. 

В отговор на различен депутатски въпрос - по кое време се чака да бъдат отворени границите с Румъния за пътувания и за туризъм, министър Ангелкова изясни, че до края на седмицата чака отговор от северната ни съседка за това по кое време те ще имат подготвеност да отворят границите си.  

Относно намаляването на броя на спасителите по плажовете за това лято, гласувано с промени в Закона за здравето, министърът посочи, че това е правна опция за концесионерите и наемателите.

" За нас здравето и живота на хората е преди всичко. Ние няма по какъв начин в закона да изброяваме какво чакаме на всеки един плаж и кога и по тази причина сме го дали като правна опция, а не като обвързване ", уточни още министър Ангелкова. 

Тя подчерта, че няма да се допуска да бъдат сложени в риск туристите и добави, че в случай че се наложи да има по един избавител - да вземем за пример през юни, когато се чака да има ниска претовареност по отношение на предходния интервал, или през септември, ще се направи организация, съгласно която ще има наложително спомагателен избавител, който да може да реагира и вероятно при нужда да размени сътрудника си. Предстои на страницата на ведомството да бъдат оповестени съответни инструкции, съгласувани с БЧК, по какъв начин да се извършва тази законова наредба. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР