Проруски канали разпространяват пропагандно видео за мобилизацията в Украйна, предназначено

...
Проруски канали разпространяват пропагандно видео за мобилизацията в Украйна, предназначено
Коментари Харесай

ISW: Руснаците заснеха видео с професионални актьори, за да саботират мобилизацията в Украйна

Проруски канали популяризират пропагандно видео за мобилизацията в Украйна, предопределено да подкопае доверието на жителите на страната към ръководещите в Киев. Това се споделя в отчет на основания във Вашингтон Институт за проучване на войната (ISW), оповестяват изданието " Украинска истина " и " Фокус ".

Видеото на украински език, чийто лайтмотив е фразата „ Синът му е елитът, а вие сте пушечно месо “, стартира да се популяризира от проруските канали в Telegram на 1 април.


Видеото е основано на опълчване сред двама измислени младежи. Първият воин наподобява води първокласен живот - лети с бизнес аероплан, посещава швейцарските Алпи, прекарва време с красиви девойки, злоупотребява с алкохол и опиати. Друг е на фронта, където е ранен по време на пердах.

Видеото приключва с фразата: „ Знаете чии синове мобилизацията не визира “ и явно има за цел да провокира неодобрение измежду украинските жители, разяснява " Украинская истина ".

Според военните анализатори пропагандното видео се отличава с " висока стойност и кинематографична грациозност “, което демонстрира, че е артикул на координирана и добре обезпечена с запаси осведомителна интервенция.

Руски опозиционни издания оповестиха, че актьорите във видеото са професионални и имат участия в телевизионни излъчвания.

Един от актьорите отхвърли да разисква присъединяване си във видеото, потвърждавайки, че се снима единствено във филми, а не в реклами.

Кремъл е употребявал скъпи пропагандни видеоклипове и преди като част от централно следени осведомителни интервенции. Характеристиките на това последно видео допускат, че то поддържа по-широките старания на Москва да подкопае доверието на украинците в държавното управление им и напъните за готовност, както и да подбуди вътрешното неодобрение, обобщават от ISW.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР