Пропуснатите приходи на най-големите чуждестранни компании, които обявиха пълно изтегляне

...
Пропуснатите приходи на най-големите чуждестранни компании, които обявиха пълно изтегляне
Коментари Харесай

$500 милиарда губят чуждестранните компании от излизането си от Русия

Пропуснатите доходи на най-големите задгранични компании, които оповестиха цялостно евакуиране или прекъсване на активността си в Русия, ще надвишават $ до 2025 година, т.е. за 3 години, считано от началото на военните дейности в Украйна.

Такава оценка прави в изявление за РИА Новости ръководещия сътрудник, началник на консултантската компания „ Яков и сътрудници “ (партньори на бившето съветско поделение на McKinsey) Яков Сергиенко.

Редица задгранични компании, в това число европейски, американски и японски, не продължиха да работят (или оповестиха че ще го направят) в Русия след 24 февруари 2022 година

Те насилствено оповестяват за загубите си или пропуснатите изгоди, само че

доста от тях отразяват това във финансовите си доклади като загуби, разноски и вреди от продажба или „ заледяване “ на действия

в Руската федерация, или прекъсване на доставките за съветския пазар.

„ Важно е да се знае, че повече от 80% от задграничните компании в Руската федерация в действителност още не са се отказали активите си в страната. Сумата като цяло от пропуснатите доходи на най-големите компании, които са оповестили цялостното си отдръпване или прекъсване на активността в Русия, по наши оценки, ще надвиши 500 милиарда $ до 2025 година “, споделя Сергиенко.

Говорейки за загубите на задграничния бизнес досега, той отбелязва, че би трябвало да се регистрира фактът, че доста от фирмите към момента не са подали докладите за активността си през предходната година и/ или за първото тримесечие. Освен това, „ тяхната отчетност в Русия от време на време е непълна и се разграничава по методология от съветската “.

„ Въз основа на това, което фирмите до момента са декларирали като финансови доклади, оценяваме техните загуби на 80-100 милиарда $ “, показва Сергиенко.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР