Пропукване на ЕС и възникване на глобални конфликти. Това е

...
Пропукване на ЕС и възникване на глобални конфликти. Това е
Коментари Харесай

Германия допуска пропукване на ЕС и глобален конфликт до 2040 г.

Пропукване на Европейски Съюз и пораждане на световни спорове .

Това е един от вероятните шест сюжета на немската войска, които могат да се развият до 2040 година, написа списание " Шпигел ", представено от Ройтерс.

Европейският съюз беше обиден от извънредно тежка дългова рецесия през 2010-2012 година и в този момент се пробва да преодолее разтърсванията към Брекзит. Англия е първата страна членка, която напуща блока.

В шестте сюжета стратезите на немската войска плануват обстановка, при която повече страни членки могат да последват Англия и светът да се трансформира в " растящо безвластие ".

" Разширяването на Европейски Съюз като цяло е изоставено, повече страни са напуснали блока ", написа армията в проучването, представено от " Шпигел ".

Според армията " растящото безвластие, безредният и конфликтен свят трагично са трансформирали средата със сигурността за Германия и Европа ".

Списанието добавя, че проучването ще бъде последвано от съответни проекти за въоръжаване през идващите години.

Говорител на немското военно министерство съобщи, че проучването " Стратегически вероятности 2040 " включва " ясни предвиждания ", само че няма възможност да доведат до решения.

Единият от сюжетите е обвързван с това, че някои страни от Източна Европа приключват консолидираното си в Европейски Съюз, а други влизат в " Източен блок ", евентуално се има поради Русия и съдружници на посочената страна.

В два от сюжетите се планува завръщане към " държавен капитализъм " в съветски вид в няколко страни членки на Европейски Съюз и прекъсване на глобализацията.

Други два плануват по-мирен свят.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР