Пропадна част от панорамния път от Балчик за Каварна. Отсечката

...
Пропадна част от панорамния път от Балчик за Каварна. Отсечката
Коментари Харесай

Пропада пътят към Каварна: Кога ще бъде ремонтирана панорамната отсечка?

Пропадна част от панорамния път от Балчик за Каварна. Отсечката е желана за пътешестване през лятото, защото води до ваканционните селища и плажове в двете морски общини, заяви

Панорамният път е желан изключително през лятото поради красивите гледки, които се откриват към морето и отсечените скали. На към 30 метра от него обаче са зейнали дълбоки пукнатини по средата на шосето и то на скоро ремонтирания асфалт. През 2020 година община Балчик го рехабилитира с европейски средства по трансграничната стратегия Румъния-България.

Предположението, че натовареният трафик е довел до пропадането се оказва неверно, защото през декември се появили нови пукнатини.

" Имаше много превалявания в този интервал, считаме че това е една от аргументите за появяването им. Направихме през предходната седмица работна група, още веднъж с представители на " Геозащита ", този път имаше представители и на ПЗБЗН. Взехме решение да създадем геоложки изследвания и да правим подсилване на сектора ", съобщи зам.-кметът на община Балчик Димитрин Димитров.

Геоложкото изследване ще покаже и дали свлачище Тузлата, което е със затихващи функционалности, не се е активизирало още веднъж, защото пътят е на територията му. И отново след изследването ще стане ясно и какъв брой пари ще са нужни за подсилване на пътя, които ще би трябвало да обезпечи общината.

Средствата за ремонт на пропадналия път ще се търсят от Междуведомствената комисия за бедствия и повреди. А до тогава пукнатините ще бъдат запълнени със леден асфалт.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР