Промяната в бюджета беше очаквана. Бюджетът който беше приет в

...
Промяната в бюджета беше очаквана. Бюджетът който беше приет в
Коментари Харесай

Политическата криза ще струва много скъпо на България

Промяната в бюджета беше предстояща. Бюджетът който беше признат в края на февруари и влезе в действие при започване на април не беше изключително друг и новаторски, каквито бяха поръчките на ръководството, беше в огромна степен прекопирване на бюджета от предходната година. Това съобщи Добрин Иванов от АИКБ в по телевизия Bulgaria On Air.

" За страдание след приемането на бюджета през февруари след случиха много неща - стартира войната в Украйна, стартира още по-динамично ускорение на цените и държавното управление беше изправено пред нови условия, само че не видяхме в препоръчаната актуализация това, което чакахме ", разяснява той.

Според Иванов имаме потребност от голям брой промени - в държавната администрация, в пенсионното обезпечаване и във всички области като цяло, съобщи той.

" Бюджетът предлага спомагателни над 2 милиарда разноски, огромна част от които са нараствания на обществено осигурителни заплащания - към 1,4 милиарда и понижаване на данъчни доходи към 580 милиона - за ставки, акцизи ".

" Това, което не утвърждаваме е по-отношение на пенсиите. Минималната пенсия се усилва с 26% и доближава съвсем 480 лв., което демонстрира растеж от над 100% през последните 2 години, което е триумф, само че това е ход, който е удар в пенсионната система. Хора, които са обезпечавани в разнообразни интервали и приходи получават една и съща пенсия, което демотивира хората да се обезпечават ", съобщи той.

Реформи в бюджета

По думите му декларираните промени в държавната администрация не се случват. Дори в противен случай - има увеличение на издръжката на държавната администрация. Съкращения не се случват. Освен това чакаме пенсионна промяна, потребност има и от промяна в опазването на здравето. Там би трябвало да се промени метода на финансиране. От промяна има потребност в системата за сигурност на Министерство на вътрешните работи. 90% от бюджета в този момент е за заплати и осигуровки. Реформа беше декларирана и в правосъдната система, само че и там нещата забуксуваха след закриване на профилираните съдилища.

Актуализацията на бюджета трябваше да е антикризисна, а в действителност може би ще се окаже избирателен.

" Страната ни се нуждае от политическа непоклатимост. Миналата година три пъти ходихме на избори за Народни заседание и макар записания стопански растеж, годината не беше добра за бизнеса, тъй като липса на законодателна и изпълнителна управляващи се оказаха пагубни. Особено в спешна обстановка би трябвало да има има работещ парламент и държавно управление, което бързо да отвръщам в дадена обстановка ".

Политическата рецесия ще коства доста скъпо на България и българския бизнес. " Дребните политически пристрастености и сметки за нова власт при възможни избори няма да бъдат от изгода на никого ".

Възможно е да имаме даже негативен стопански растеж, което ще бъде мъчително освен за бизнеса само че и за всички жители.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР