Промяната не се отнася само за Русия, а и за

...
Промяната не се отнася само за Русия, а и за
Коментари Харесай

”Комерсант”: Китай обърка резервен план на Русия за чипове, забрани износа им

Промяната не се отнася единствено за Русия, а и за всички други страни по света, и е стимулирана с обозначението на технологията като стратегически значима за страната - военнопромишленият комплекс се нуждае от нея.

За Русия казусът ще е по-голям: тя си набира западни процесори, нужни на редица съветски производители на електроники, посредством каналите за успореден импорт. Част от бизнеса в Москва обаче преглежда таман Loongson като добра опция, в случай че тези канали се окажат затворени. По данни на " Комерсант " редица производители на електроника към този момент са тествали таман тези процесори, само че все още е " невероятно " да се снабдят с още от тях.

И това мнение не е еднопосочно, защото съгласно някои представители на бизнеса нагаждането на производството към китайските процесори ще е по-сложно, а и успеваемостта на американските е по-голяма. Едновременно с това, в случай че санкционната примка към Русия поради войната в Украйна се затегне, Москва ще би трябвало да мисли за най-хубавите вероятни разновидности.

" Интел " и AMD бяха измежду фирмите, изцяло прекратили доставките на продукцията си в Русия. Правителството в Москва обаче узакони паралелния импорт на редица артикули, с цел да може те да се доставят без позволение от правопритежателите.

При основаването на Loongson през 2002 година от Китайската академия на науките задачата е таман да се сътвори опция на американските процесори. Миналата година корпорацията предложи процесори със лична архитектура, съвместима с Intel и AMD.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР