Промяната е част от пакет от мерки, които лидерите на

...
Промяната е част от пакет от мерки, които лидерите на
Коментари Харесай

Германският парламент одобрява план за по-голямо увеличение на цената на въглеродните емисии след бюджетна сделка

Промяната е част от пакет от ограничения, които водачите на трипартийната коалиция на канцлера Олаф Шолц договориха в сряда, с цел да запушат бюджетна дупка основани от скорошно правосъдно решение.

Миналия месец най-висшият съд на Германия анулира двегодишното решение на държавното управление да пренасочи 60 милиарда евро, в началото предопределени за намаляване на последствията от пандемията COVID-19, за ограничения за подкрепяне битка с изменението на климата и модернизиране на страната.

Тази маневра беше в несъгласие със строгите самоналожени ограничавания на Германия за струпване на дълг. Непосредственият резултат от решението беше дупка от 17 милиарда евро в бюджета за идната година.

Увеличаването на цените на въглеродните излъчвания има за цел да укрепи финансирането за „ фонда за климата и трансформацията “, който беше директно обиден от съда ръководещ.

Длъжностни лица споделят, че други ограничения за запълване на бюджетната дупка ще включват понижаване на нездравословните за климата субси...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР