Промяна в Закона за читалищата е необходима и ще бъде

...
Промяна в Закона за читалищата е необходима и ще бъде
Коментари Харесай

Боил Банов: Финансиране да получават само активните читалища


Промяна в Закона за читалищата е нужна и ще бъде направена. Tова съобщи министъра на културата Боил Банов, представен от БНР. Той разяснява, че би трябвало да има изясненост при финансирането им и да се дават средства на тези читалища, които развиват действителна активност.

Министър Банов заяви, че измененията към този момент са обсъждани със Съюза на читалищата и Сдружението на общините. Той съобщи, че ще се търси по-голяма отчетност за дейностите, които правят читалищата: "Защото има доста съществени читалища, които са чест за нацията, само че не може да крием, че има и някои които вегетират. Трябва да има изясненост, когато се финансират и в действителност да се финансира там, където има действителна активност, и където се развиват положителните обичаи. Мисля, че ще създадем един отговарящ закон, който да носи сигурност и гаранции, в това време да поддържа тези, които в действителност работят съществено ".

Министърът предвижда, че измененията в Закона ще бъдат направени, след обновяване на работата на Народното събрание, след провеждането на локалните избори.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР