Промяна в наредбата за платеното паркиране в синята и зелената

...
Промяна в наредбата за платеното паркиране в синята и зелената
Коментари Харесай

Хартиените стикери за синята и зелената зона в Бургас остават в миналото

Промяна в наредбата за платеното паркиране в синята и зелената зона в Бургас изиска Оперативна програма „ Транспорт “ Андрей Рунчев. Той съобщи своите планове пред непрекъснатата комисия по Икономика и капиталови политики към Общинския съвет.
За Actualno.com Андрей Рунчев разясни:
„ Ще спрем да използваме хартиените стикери, които използват живеещите в синята и зелената зона на Бургас и ще преминем напълно към електронен вид. Новите стикери ще са на правилото на електронните винетки.
Това ще спести в допълнение разхождане на жителите до нашите офиси, с цел да си получат стикерите, ще им спестим лепенето и разлепването на стикери на стъклото на колата. В бъдеще стикерите ще могат да се заплащат и онлайн. Предвиждаме по-нататък целият развой от подаването на документите до приемането на стикера да става онлайн, без да се постанова да идват хората до нашия офис.
Всички жители, които избират обичайните способи – заплащане на каса, ще ги обслужим и в нашия офис без проблем “.
Промяната в наредбата за платеното паркиране би трябвало да бъде утвърдена и съгласувана на сесия на общинския съвет. Тя няма да коства пари от бюджета на общината, а даже ще се спестят разноски от отпечатване на стикери.
Не се чака покачване в цените на зоните в Бургас. Сега те са 60 лв. годишно за един автомобил в синята зона и 120 лв. за втори. За зелената зона се заплаща 25 лв. за една кола и 50 за втора.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР