Промяна на името на Македония трябва да стане с национален

...
Промяна на името на Македония трябва да стане с национален
Коментари Харесай

Опозицията в Македония иска референдум за промяна на името на държавата

Промяна на името на Македония би трябвало да стане с народен референдум , а освен с гласоподаване на болшинството в Народното събрание.

Това се споделя в позиция на македонската опозиционна партия ВМРО-ДПМНЕ, представена от локални медии.

Партията е изрично срещу смяна на името на Македония да бъде утвърдено единствено с избор в законодателния орган, критикувайки коментара на ръководителя на Народното събрание Талат Джафери.

Решението на разногласието за името с Гърция не може да бъде изключителна благосъстоятелност на избрани политици, нито на ръководещото болшинство в Народното събрание, се споделя в позицията и се приканва за образуване на референдум по въпроса.

Партията също акцентира, че няма да одобри изменение в конституцията по отношение на смяна на името на страната и няма да одобри хрумвания и оферти, които заплашват македонския народ, националната еднаквост, език и просвета.

 Сърбия плаши да спре да признава името на Македония
Сърбия плаши да спре да признава името на Македония

Косово е " ябълката на раздора " сред двете страни

Преди дни гръцки медии оповестиха, че " Нова Македония " е името, което Бившата югославска Република Македония ( БЮРМ) е предложила неотдавна , като Гърция се е съгласила на това име , с цел да бъде комплициран завършек на дългогодишния спор сред двете страни за името на югозападната ни съседка.

 Гърция се съгласила името на БЮРМ да е
Гърция се съгласила името на БЮРМ да е " Нова Македония "

Това настояват гръцки медии
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР