Промоутърът Еди Хърн, който се грижи за интересите на шампиона

...
Промоутърът Еди Хърн, който се грижи за интересите на шампиона
Коментари Харесай

Промоутърът на Джошуа обяви важна новина за Кобрата и загуби от няколко милиона

Промоутърът Еди Хърн, който се грижи за ползите на първенеца Антъни Джошуа, разгласи забавна вест, отнасяща се за идния на 12 декември мач за международната купа сред английския боксьор и Кубрат Пулев. Причината е предстоящи загуби в размер на 8 милиона паунда поради обстановката с COVID-19 и новата национална карантина, оповестена на Острова.

Новата национална карантина на Острова трансформира проектите и нанася сериозен финансов удар. Това може да докара до провеждането на решителния дуел отвън територията на Англия. През предходната година Антъни Джошуа се би с Анди Руис в Саудитска Арабия, като домакините заплатиха 100 милиона паунда за семейството на мача.

Джошуа и Кобрата в началото трябваше да се бият на новия стадион на Тотнъм през юни и тогава се чакаха съществени доходи от билетите. Заради пандемията от ковид решителната борба беше преместена за средата на декември в лондонската зала „ О2 “. Хърн даже съумя да контракти да бъде позволено лимитирано количество почитатели при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения.

„ Ако мачът сред Олександър Усик и Дерек Чисора в събота беше извършен в „ О2 “, а не на „ Уембли Арена “, нямаше да загубим 2 милиона паунда. Ако Антъни Джошуа беше провел мача с Пулев на стадиона на Тотнъм, щеше да завоюва 8 милиона единствено от билети. Сега ще се наложи да претърпим загуби. Опитваме всичко допустимо, с цел да може да има фенове на мача на 12 декември и понижим финансовия удар. Ако не успеем, може да преместим борбата в чужбина “, изясни Еди Хърн.

„ Проблемът е, че никой в Англия не може да подсигурява, че през декември ще бъдат позволени фенове на спортни прояви. Да не приказваме за януари или февруари. Хората сигурно няма да си купят билети за събитие през април и май, защото не се знае какво ще бъде отворено и какво ще бъде разрешено “, добави английският промоутър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР