Prometeon, един от най-големите производители на индустриални гуми в света

...
Prometeon, един от най-големите производители на индустриални гуми в света
Коментари Харесай

Китайски гигант влага $115 милиона в завода си в Турция

Prometeon, един от най-големите производители на индустриални гуми в света ще влага 115 млн. $ в разширение на завода си в Турция до 2020 година

" Годишният потенциал за произвеждане на гуми в турския цех ще се усили със 75% до 2020 година, а износът на непознати пазари съвсем ще се удвои от сегашните равнища и ще способства доста за комерсиалния баланс на страната ", се споделя в изказване на китайската компания, която работи с лиценз на италианския колос Pirelli.

Турция е мениджърската база на офисите на групата в 75 страни в Близкия изток, Русия и Централна Азия, уточни основният действен шеф на Prometeon Грегорио Борго на конференция в Истанбул.

" Почти 1/3 от годишния оборот на Prometeon Tyre Group се осъществя в района, ръководен от нашия офис в Турция, a над 50% от гумите, които произвеждаме в Турция, се изнасят ", сподели Борго.

Производственото дружество на Prometeon в северозападната провинция Коджаели, един от четирите завода на компанията в международен мащаб, работи под марката Pirelli от 1960 година насам. В момента фабриката има годишен потенциал от 1 милион единици и експорт на стойност 125 млн. $.

Ще укрепим в допълнение позицията на Турция като един от най-големите снабдители на Европа в групата на индустриалните гуми ", сподели Алп Гюнваран, изпълнителен шеф на Prometeon в Турция.

Новата инвестиция ще добави още 150 към нейните 2000 чиновници в страната.

След като повече от 45% от акциите на Pirelli бяха закупени от ChemChina при придобиване през 2015 година, производствата на гуми за промишлени и леки коли бяха разграничени. Заводът в Коджаели е добит от Prometeon през 2017 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР