Променят графика на градския транспорт в Смолян, за да не

...
Променят графика на градския транспорт в Смолян, за да не
Коментари Харесай

Редуцират графика на градския транспорт в Смолян, за да не вдигат цената на билетите

Променят графика на градския превоз в Смолян, с цел да не се вдигне цената на билета. Това излиза наяве от провелата се среща на кмета на общината Николай Мелемов, с представители на компаниите, изпълняващи маршрутните написания от градската транспортна скица на Смолян.
 
Градските рейсове ще потеглят от началните си спирки на всеки 9 минути, а не както до в този момент на 7 минути. Новият график ще понижи курсовете за ден на превозвачите и надлежно разноските им. Това предложение е било направено от Мелемов и е било признато от превозвачите, като една от ограниченията, с която да не се разреши на този стадий скок на цената на билета от 1 на 1,30 лв..
 
Поводът за срещата е било постъпилото съобщение, подписано от „ Рожен експрес ” АД, „ Мега транс ” Консорциум и „ Орфей експрес ” ООД, в което те упорстват за смяна цените на билетите и картите за пътешестване по маршрутните линии на градския превоз. В него те уведомили Община Смолян, че с оглед увеличените цени на горивата, застраховките " Гражданска отговорност ", наложителната застраховка трудова акцидент, наложителната промяна на всички касови апарати от 2019 година,  покачване цените на гуми, масла и аварийни елементи, понижение на пътникопотока с над 50 на 100 спрямо последните 15 години и други аргументи, смятат за належащо да има промяна на цената на билета, както и съответното нарастване на картите за пътешестване, считано от 1 януари 2019 година
 Община Смолян Община Смолян
Били набелязани и още ограничения, с които да се облекчат превозвачите, като градоначалникът на Смолян ги уверил, че те ще получат и нужната помощ от тяхна страна, в случай че не се разреши повдигане на цената на билетите. „ Не би трябвало да се покачва цената на билета, тъй като има обществен миг –  хората ще се натоварят с още спомагателни разноски, а множеството от тях не могат да си го разрешат “, коментирал Мелемов на срещата с превозвачите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР