Променя се часът за външното оценяване след 10-ти клас. Това

...
Променя се часът за външното оценяване след 10-ти клас. Това
Коментари Харесай

Променят часа за външното оценяване след 10-ти клас

Променя се часът за външното оценяване след 10-ти клас. Това заяви пред БНТ служебният министър на образованието и науката Галин Цоков.

" Външното оценяване за 10-ти клас е ден след изборите. Ще променим часа на началото на външното оценяване от 8:00 на 11:00 ч. То продължава час и половина, мисля, че няма да попречи на десетокласниците смяната тутакси. Ще издам заповед 10 юни да се разгласи за неучебен ден за учебните заведения, в които има секции и са извършени избори ", сподели проф. Цоков.

" За външното оценяване след 10-ти клас променихме част от самите тестови задания, в които ще има по-голяма практическа устременост, които да свържат знанията и уменията на учениците с на практика обстановки ", изясни просветителният министър. 

Той обърна внимание на контрола върху програмата от 240 млн. лв. за създаване и ремонт на физкултурни салони и спортни площадки в учебните заведения.

" Парите ще се превеждат след изразходването, това значи следене на строителството и ремонта. 496 учебни заведения ще осъществят въз основата на тази стратегия нови салони, нови площадки и така нататък ", уточни още Галин Цоков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР