Промените в Закона за закрила на детето, с които на

...
Промените в Закона за закрила на детето, с които на
Коментари Харесай

ИТН на война с джендър идеологията: „Питай леля си Гошо“, ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС ги спряха

Промените в Закона за протекция на детето , с които на процедура да се забрани половото обучение в учебните заведения, което се отнася до тематики за половата еднаквост, не бяха утвърдени на първо четене. Битката против джендър идеологията беше на Има Такъв Народ, само че депутатите от ПП-ДБ и ГЕРБ се въздържаха при гласуването, от Движение за права и свободи бяха срещу, тъй че поправките претърпяха неуспех.

С текстовете се оферираше да се забрани „ разпространяването на територията на всички предучилищни и учебни заведения на идеология, беседи, листовки и други типове развлекателни, осведомителни и обучителни материали на здравна, полова и социална тема, несъответстваща на общоприетите морално етични правила за понятието биологичен пол в обществото “ .

От Има Такъв Народ желаеха още да се забранят материали по тематики за половата еднаквост на децата, друга от биологичната, както и медицинските услуги на деца, включващи хормонална или различен тип терапия. От партията на Слави Трифонов упорстваха да има наказания за нарушавания в размер от 2000 до 4000 лв. за физически лица и от 10 до 20 хиляди лв. за юридически лица.

Освен това измененията предвиждаха в преходни и заключителни разпореждания на закона да се вкара възбрана в Закона за здравето на директната реклама и осъществяване на медицински услуги, включващи хормонална или различен тип здравна терапия за смяна на пола измежду лица под 18 години.

По време на дебата Тошко Йорданов от Има Такъв Народ напомни, че има решение на Конституцията по тази тематика и попита депутатите от ПП-ДБ, Движение за права и свободи и ГЕРБ за какво мълчат. По думите му сега за осиновявания независимо кандидатства хора, които не са хетеросексуални, а по-късно живеят с колегата си.

„ Вицове от вида „ Мамо, мамо, какво е травестит? Не знам, питай вуйна си Гошо “ са напълно действителни “, отсече Йорданов.

Красимир Вълчев от ГЕРБ разяснява, че не се води повсеместен диалог за възпитателната функционалност, а че учебните заведения са главното средище, в която се проповядва ранната промяна на пола . Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова скочи от парламентарната естрада:

„ Долу ръцете от българските деца! “

„ Ние почитаме разликите и сме срещу експанзията против тези хора, тъй като право на всеки е да взема решение какъв е и с кого да живее, само че след 18 години, преди този момент не пипайте децата “, акцентира Нинова. Тя сподели от трибуната брошура, която по думите й се се популяризира в лекарски кабинет в учебно заведение и която се назовава „ Сексуално здраве за лесбийски и бисексуални дами “.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР