Промените в Кодекса на труда, които управляващите се опитват да

...
Промените в Кодекса на труда, които управляващите се опитват да
Коментари Харесай

Младите в БСП: Промените в КТ превръщат работещите българи в модерни роби |

Промените в Кодекса на труда, които ръководещите се пробват да прокарат на второ четене в Народно събрание, плануват удвояване на часовете ексклузивен труд от 150 на 300. Това значи, че всеки шеф има право да принуждава работещите при него чиновници да дават по 38 спомагателни работни дни ексклузивен труд годишно или по повече от 1 спомагателен час на всеки работен ден в годината. 

Това се споделя в позиция на МО на Българска социалистическа партия, призната по предложение на младежите от Българска социалистическа партия – София.

Младежко обединяване в Българска социалистическа партия е твърдо срещу тази корекция в Кодекса на труда и употребата на работещите хора в България. 

Според тях всеки един човек има право на заслужен живот в родината и всяко едно държавно управление би трябвало да има за съществена цел да му го обезпечи. Подобни ремонти в закони ощетяват работещите българи и ги трансформират в съвременни плебеи.

„ Докато Европа притегля служащи с положителни условия на труд и високи заплати, България прави тъкмо противоположното, като предлага ниски хонорари и още по-лоши условия. Заради сходни промени към този момент 2 милиона българи са надалеч от своите фамилии, с цел да търсят по-добър живот зад граница “, декларират младите социалисти.

Пълен текст: 

П О З И Ц И Я

На Младежко обединяване в Българска социалистическа партия по отношение на измененията в Кодекса на труда

През последните дни стана ясно, че ръководещите възнамеряват нови промени в Кодекса на труда. Една от тези планувани промени, които са в тежък ущърб на работещите хора в България, е обвързвана с разпоредбите за ексклузивен труд. До момента в закона е позволен ексклузивен труд на всеки работещ в границите на не повече от 150 часа на година. Сега се вършат опити това да бъде променено и да се узакони употребата на работещите хора в България. На второ четене в Народното събрание на Република България ръководещите се пробват да прокарат корекция в Кодекса на труда, която удвоява часовете ексклузивен труд от 150 на 300 часа годишно. Това значи, че всеки шеф има право да принуждава работещите при него чиновници да дават по 38 спомагателни работни дни ексклузивен труд годишно или по повече от 1 спомагателен час на всеки работен ден в годината.

Младежко обединяване в Българска социалистическа партия застава твърдо срещу тази корекция в Кодекса на труда и употребата на работещите хора в България. Всеки един човек има право на заслужен живот в родината и всяко едно държавно управление би трябвало да има за съществена цел да му го обезпечи. Подобни ремонти в закони ощетяват работещите българи и ги трансформират в съвременни плебеи.

Управляващите може би не помнят, че тази корекция си опонира и с европейското законодателство, където правата на трудещия се човек са обезпечени. За следващ път се демонстрира, че тези ръководещи не работят за хората в България, а следват единствено и само своите бизнес ползи, както и тези на околните си сътрудници. България и светът се намират в тежка обществена и икономическа рецесия, породена от пандемията от COVID-19. На фона на това, ръководещите очевидно си мислят, че посредством употребата на работещите хора, България ще излезе от икономическата рецесия. Докато Европа се грижи за трудещите се и дава помощи за справяне с рецесията, българското държавно управление задължава със закон хората да правят ексклузивен труд. Докато страни в Европейския съюз се пробват да вкарат 4-дневна работна седмица, България се пробва да вкара двойно повече ексклузивен труд за всички работещи. Докато Европа притегля служащи с положителни условия на труд и високи заплати, България прави тъкмо противоположното, като предлага ниски хонорари и още по-лоши условия. Заради сходни промени към този момент 2 милиона българи са надалеч от своите фамилии, с цел да търсят по-добър живот зад граница.

Ние, от Младежко обединяване в Българска социалистическа партия, заставаме твърдо срещу тези промени и твърдо зад ползите на работещите хора в България, които заслужават да бъдат предпазени и поощрявани от страната в миг, в който са нужни повече от всеки път за възобновяване на нашата стопанска система. Като народ сме длъжни да отстояваме правата на труд на всеки един човек!
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР