Промените в климата имат много измерения - от глобалното покачване

...
Промените в климата имат много измерения - от глобалното покачване
Коментари Харесай

Къде в България има розово фламинго

Промените в климата имат доста измерения - от световното повишаване на температурите до това да прекараме зима без сняг по нашите географски ширини. И да следим розово фламинго край Бургас.
 Пестене на сила, по-малко месо, приложение Спаси гората - препоръките на WWF за резистентен живот през 2023 година
7 метода да живеем по-зелено през 2023 година

Експертите от WWF поучават

оповестява, че тази година за първи път в страната са видяни фламинги, които се пробват да свият гнезда в Атанасовското езеро. Новосформираната колония е от към 600 птици от типа.

Първоначалната информация е, че към 80 птици към този момент гнездят, само че това, за жалост, може да не продължи дълго. Макар да е предпазена зона, доста хора употребяват езерото за разходка, като не се преценяват с разрешените за това направления.
 Снимка 613977

Приближаването прекомерно до птиците, което се случва, когато се върви по дигите и валове, ги обезпокоява. А фламингото е известно с това, че му е нужна спокойна среда, с цел да свие гнездо и вероятно отгледа дребните си.

От припомнят, че Атанасовското езеро е дом и на доста други типове гнездящи птици. Когато бъдат обезпокоени, те могат да изоставен гнездото си. А това, даже и за малко, може да се окаже съдбовно за зародишите в яйцата.
 Снимка 613978

От сдружението категорично молят всеки, който има намерение да се разхожда край езерото, да го прави само по регламентираните направления.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР