Промените в Изборния кодекс влизат за гласуване на второ четене

...
Промените в Изборния кодекс влизат за гласуване на второ четене
Коментари Харесай

Депутатите гласуват промени в Изборния кодекс

Промените в Изборния кодекс влизат за гласоподаване на второ четене на съвещанието на Народното събрание в четвъртък.
 

Една от най-важните промени, върху които депутатите следва да дискутират е обвързвана с отпадане възбраната за издание на социологически данни в действително време в печатните, електронните и осведомителните медии в изборния ден. Предложението за това е на ГЕРБ, а в претекстовете си те се базират на наложилата се процедура в разнообразни обществени мрежи през целия избирателен ден да се разгласяват данни, което съгласно тях поражда неравнопоставеност.
 
Депутатите ще разисква още опцията за въвеждане видео-наблюдение в изборния развой , както и дали да отпаднат номерата на партиите, обединенията и инициативните комитети в бюлетината.
 

Очаква се разногласието да се концентрира и към състава на Централната изборна комисия (ЦИК) , чийто мандат изтича в края на месец март. От Българска социалистическа партия упорстват процедурата за избор на нови членове да започва още тази седмица, с цел да може да завърши до законовия период - 21 февруари. Нагласите измежду редиците на ръководещите обаче се съставът на Комисията да не бъде променян преди изборите.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР