Промените в Изборния кодекс са нещо, което се случва прекалено

...
Промените в Изборния кодекс са нещо, което се случва прекалено
Коментари Харесай

Тома Биков: Колегите от "Продължаваме промяната" демонстрират нещо средно между параноя и тотално неразбиране

Промените в Изборния кодекс са нещо, което се случва прекомерно постоянно. Невинаги изцяло премислено. Това, което ние вършим е да защитим една теза, която отстояваме от година и половина – да имаме смесено гласоподаване, до момента в който не се откри по подобаващ вид, тъй че всички български жители да могат да упражняват правото си на глас. Това разяснява Тома Биков от ГЕРБ в ефира на Българска национална телевизия.
 
На вчерашното съвещание приехме хрумвания на " Демократична България ", които бяха положителни. Оставането на флашките, като ни предложиха защитни механизми по тази линия. Този диалог би трябвало да продължи. Колегите от " Продължаваме промяната " показват нещо приблизително сред параноя и тотално недоумение на тези процеси. Слушах дебата, не взех думата, тъй като ми се струваше безсмислено да се приказва, акцентира националният представител от ГЕРБ-СДС.
 
" Те потеглят по този начин, че все едно всяка смяна значи имитация, кражба. След това започнаха да си вършат реплики на изявления, които нямат общо с изявленията. Това е ексцентрично държание, което няма смисъл. Те живeят с мисълта, че светът е почнал през 2020 година, появили са се и имат правото да кажат кое е добре, кое е неприятно. Наблюдавам бездейност от страна на " Демократична България ". Те вървят след " Продължаваме промяната " по инерция. Явно и те не са в положение да ги спрат, когато са тръгнали да свършат някоя пакост ", съобщи Биков.
 
Относно продължителните съвещания на Народното събрание, депутатът уточни: Ако измененията в Изборния кодекс в границите на работния ден (9.00 – 14.00 часа) значи Народното събрание да бъде блокиран най-малко за две седмици.
 
Той разяснява и изявленията от страна на " Продължаваме промяната " за сбъркани протоколи по време на предходни избори. " Протоколите са сбъркани тъй като са комплицирани. Тук би трябвало да се мисли по какъв начин да се опростят. Над 150 000 души вземат участие в изборния развой. И тъкмо поради това протоколите не могат да бъдат фалшифицирани ", счита Биков.
 
Според него съставянето на държавно управление е стъпка към решаването на политическата рецесия, само че не е всичко. " С " Демократична България " нямаме основни разлики по главните въпроси. " Демократична България " в предходното постоянно държавно управление не съумяха да реализират една своя политическа цел. Те реализират избрани техни цели в настоящия парламент – военната помощ за Украйна, пазаруването на F-16. Те оферират три условя за присъединяване в държавно управление. Стабилизиране на обществените финанси – нещо, което " Продължаваме промяната " отхвърля. Ако се вгледаме в по-големите неща има опция за разговор с тях ", акцентира Биков.
 
По думите му е редно ГЕРБ да предложи кабинет, когато получи първия мандат. И добави, че съгласно него формулата държавно управление на малцинството е рискова и комплицирана и се " удивлявам се на сътрудниците от " Продължаваме промяната ", които имат самочувствието да предложат държавно управление на малцинството, откакто беше свален техният постоянен кабинет ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР