Промени влизат в сила и относно Брекзит от 1 януари.

...
Промени влизат в сила и относно Брекзит от 1 януари.
Коментари Харесай

От днес нови митнически разпоредби за стоките заради Брекзит

Промени влизат в действие и по отношение на Брекзит от 1 януари. От през днешния ден влизат в действие нови митнически разпореждания след Брекзит за стоките идващи в Обединеното кралство от Европейски Съюз – смяна, която може да аргументи нарушавания на доставките на храни и вероятно до техния дефицит, предизвестяват от английската хранително-вкусова индустрия, написа

Износителите от Европа в този момент би трябвало да попълня цялостна митническа декларация за стоките, влизащи в Обединеното кралство.

Това важи и за страните отвън Европейски Съюз. Търговците повече не могат да забавят попълването на тези декларация до 175 дни. Сега бизнесите би трябвало да попълнят нужните документи минимум 4 часа преди идването на стоката или рискуват да тя бъде върната назад.

Животните и продуктите с растителен генезис би трябвало да имат също документи за генезис.

Очакванията са инспекциите да бъдат сведени до най-малко преди да влязат изцяло в действие през юли.

Британският импорт на храни от Европейски Съюз е път пъти по-голям от английския експорт на храни за континента, което значи, че нарушаването му може да има верижна реакция от неподходящи резултати.

Британската федерация за замразени храни предизвести, че януари може да се окаже тежък месец за нейните членове с евентуални забавяния по пристанищата.

Друга смяна, влизаща в действие от през днешния ден е отнася до таксите за роуминг на мобилните телефони. Два от най-големите английски оператори - EE и Vodafone – вкараха още веднъж таксите за клиенти, пътуващи до Европа, до момента в който Three ще ги върне през май.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР