Промени в състава на кабинета могат да забавят приемането на

...
Промени в състава на кабинета могат да забавят приемането на
Коментари Харесай

Славов: Промени в кабинета могат да забавят приемането на поправките в Закона за съдебната власт

Промени в състава на кабинета могат да забавят приемането на поправките в Закона за правосъдната власт, част от които са основаването на Висш правосъден и Висш прокурорски съвет. Това съобщи правосъдният министър в оставка Атанас Славов.

" Което може да докара до това Народното събрание да не успее в 6-месечния период да извърши своя парламентарен ангажимент, точно - да одобри новия закон за правосъдната власт ", уточни той.

Според Славов поправките са основни и в тях са отразени всички съществени новаторски хрумвания, които са били заложени в конституцията и в случай че те не бъдат припознати, против тях би трябвало да бъдат показани съществени причини.

" Разделянето на двата съвета, смяна в устройството на прокуратурата, деполитизация на избора на членове на Висшия правосъден съвет и Висшия прокурорски съвет, деполитизация на избора на инспектората към Висш съдебен съвет, всички съществени хрумвания са тук. Това, което би трябвало да е ясно, тези препоръки, които са сега, не могат да проведат избори за тримата висши ръководители в правосъдната система, тъй като конституцията категорично е изключила тази опция. Ако бъде импортиран закона по този начин, както е планувано втората половина на април, има време Народното събрание да го одобри. Разбира се, според от това по кое време ще са предварителните парламентарни избори, в случай че има такива, само че време има ", съобщи министърът на правораздаването в оставка Атанас Славов.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР