Промени в критериите за кандидатстване в детска градина или ясла

...
Промени в критериите за кандидатстване в детска градина или ясла
Коментари Харесай

Нови правила за прием в детските градини и яслите в София

Промени в критериите за кандидатстване в детска градина или ясла в София одобри Столичният общински съвет. Родителите-ученици ще получават спомагателни 2 точки, както в този момент получават родителите-студенти.

Увеличават се и точките за непрекъснат и сегашен адрес на територията на Столична община. Така родителите с непрекъснат адрес над 3 години към този момент ще получават по 5 точки, фамилиите с непрекъснат адрес от 1 до 3 години - 4, а тези, които имат регистрация до една година - 3 точки.

" Това ще докара до опцията повече родители, които имат непрекъснат и сегашен адрес над три години в София, да бъдат класирани за място в детските градини ", разяснява Мария Минчева, Директор на Дирекция " Образование " на Следствен отдел към окръжна прокуратура.

Има и предложение, ориентирано против практиката за бранене на място в детско заведение. Според него, в случай че дете отсъства повече от 30 дни без уважителна причина, то ще губи мястото си.

" Има такива случаи, в които деца отсъстват, само че си пазят мястото. Това ще контролира нещата и ще даде по-голяма опция за класиране на семейство, което в действителност има потребност детето им да посещава детска градина ", разяснява шефът на 48 ДГ " Братя Грим " Петя Йосифова.

Подробности вижте във включването на Алекс Донев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР