Промени при определянето на наемните цени на общинската собственост, иска

...
Промени при определянето на наемните цени на общинската собственост, иска
Коментари Харесай

Вдигат наемите на паркингите

Промени при определянето на наемните цени на общинската благосъстоятелност, желае група съветници. Целта е в общинския бюджет да влязат повече пари от отдаването на паркингите.

През 2012 година на „ ЕМ Комфорт ” са отдадени паркоместа, а не паркинги с избрана площ. В контракта не са планувани клаузи, от които да е видно, че наемателят употребява целия парцел и би трябвало да заплаща за цялата площ, написа в докладна, включена в дневния ред за идното съвещание.

От паркингите в  общината месечно влизат 10 514 лева Според съветниците обаче единствено от тези в първа зона постъпленията могат да бъдат 41 375 лева Според  в член 4, алинея 2 от контракта сред общината и компанията, цените могат да бъдат обновени.

Предложението планува наемателят да заплаща за паркоместа в първа зона 9.07 лева за втора и трета зона- 7.63 лева и 2 лева за четвърта. Сметката е направена при 12. 50 кв. м на паркомясто и сумите, избрани в Наредбата за началния размер на наемните цени при разпореждането с общинска благосъстоятелност.

Докладната е импортирана от 14 съветници, измежду които  Антон Иванов, Златко Марчев, Иван Станчев, Росен Пеанков , Димитър Шалапатов. Ако предлагането мине с компанията ще бъде подписан анекс.  Сега за час паркинг водачите заплащат 1 лева Дали  паркингът ще им коства повече,  предстои да забележим.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР