Проливните дъждове нахлуват в северната част на Мозамбик, два дни

...
Проливните дъждове нахлуват в северната част на Мозамбик, два дни
Коментари Харесай

Силни дъждове нахлуват в Мозамбик след циклона

Проливните дъждове нахлуват в северната част на Мозамбик, два дни откакто циклона Кенет, който унищожи постройките и прекъсна връзките, съобщи " Ройтерс.

Броят на починалите е повишен до пет, декларира представителят на Организация на обединените нации, цитирайки държавното управление. Агенциите за помощ се борят да оценят степента на опустошението, защото доста области остават откъснати.

Циклонът Кенет донесе стихии и ветровете до 280 км / ч, като това е втората мощна стихия, която ударя бедната нация в границите на шест седмици.

Циклонът умъртви трима души в Коморските острови , преди да премине към Мозамбик, който към момента се бори да се оправи с въздействието на маришкия циклон Идай. Идай изравни пристанищния град Бейра и донесе наводнения, които убиха над 1000 души в южна Африка.

Световната стратегия по прехраната предизвести, че през идващите дни Кенет ще изхвърли два пъти повече дъжд в северната част на Мозамбик , което ще провокира опасения от повтаряне на наводненията в район, като той е предразположен на наводнения и свлачища.
 Най-малко 1000 са жертвите на циклона
Най-малко 1000 са жертвите на циклона " Идай " в Мозамбик

Червеният кръст и Червеният полумесец дефинират циклона като " голям и отблъскващ "

Според държавни чиновници съвсем всички домове на остров Ибо са били унищожени, като прилежащият континентален регион Макомия също претърпя тежки вреди.

Подробности за цялостния размер на опустошенията към момента не са ясни , защото организациите за помощ се борят да доближат или да се свържат с такива региони откъснати от бурята.

Правителството и организациите за помощ обявиха, че 30 000 души са били преместени на безвредно място преди бурята, само че съгласно оценките са били изложени на риск съвсем 700 000 души.

Правителството е основало 20 центъра за евакуация в Пемба , само че са нужни самолети, защото доста от засегнатите региони не са налични по шосе.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР