Проливни дъждове в Южна и Северна Италия предизвикаха наводнения и

...
Проливни дъждове в Южна и Северна Италия предизвикаха наводнения и
Коментари Харесай

Дъждове наводниха и Италия

Проливни дъждове в Южна и Северна Италия провокираха наводнения и повишаване на равнището на реките, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ДПА.

Спешните служби на сицилианския град Палермо и заобикалящия го район оповестиха, че са получили стотици сигнали след проливните дъждове. Пожарната команда е била мобилизирана поради наводненията, въпреки че няма данни за съществени вреди. В северния италиански район Южен Тирол метеоролозите записаха пороен дъжд през последните 24 часа. От през вчерашния ден до през днешния ден сутринта в североизточната част на провинцията, до границата с Австрия, са паднали близо 50 литра дъжд на квадратен метър.

Жертвите на опустошителните наводнения в Германия пък доближиха 156, заяви тази заран полицията. С тях общият брой на починалите вследствие на стихията в Западна Европа към този момент наближава 200. Все още има мнозина, които са в неопределеност. Само в немската провинция Райнланд-Пфалц има 110 починали, по данни на полицията. Потвърдените жертви в провинция Северен Рейн-Вестфалия са 45. В региона Арвайлер има 670 ранени. В доста от близките региони електричеството и телефонните линии още не работят.

Германските управляващи ще дават незабавна помощ в размер над 300 милиона евро за премахване на последствията от разрушителните наводнения в западната част на страната. Това заяви вицеканцлерът и министър на финансите Олаф Шолц в изявление, оповестено в неделното издание на в. " Билд ". " Необходими са общонационални старания. На държавното съвещание в сряда ще предложа две неща. Първо - незабавна помощ ", - съобщи Шолц. " При последните наводнения бяха заделени над 300 милиона евро и в дадения случай евентуално ще са нужни също толкоз ", посочи той. " Второ - би трябвало да създадем основа за стратегия за възобновяване, с цел да можем бързо да ремонтираме разрушените домове, пътища и мостове. От предходните произшествия знаем, че става дума за милиарди евро ", установи министърът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР