Проливни дъждове са причинили наводнения и свлачища, които са отнели

...
Проливни дъждове са причинили наводнения и свлачища, които са отнели
Коментари Харесай

Наводнения и свлачища отнеха десетки животи в Бразилия и помрачиха карнавала

Проливни дъждове са предизвикали наводнения и свлачища, които са лишили живота на 36 души в северната част на бразилския щат Сао Пауло, оповестиха публични лица, представени от Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

Броят на жертвите може да се усили.

В изказване на държавното управление на щата Сао Пауло се споделя, че 35 души са починали в град Сао Себастиао, а 7-годишно момиче е починало в прилежащия град Убатуба.

Градовете Сао Себастиао, Убатуба, Илхабела и Бертиога са едни от най-тежко засегнатите и са в бедствено състояние. Местните управляващи анулираха карнавалните си празненства, тъй като избавителните екипи се борят да открият изчезнали, ранени и хипотетично починали измежду руините. " Спасителните ни екипи не съумяват да стигнат до няколко места, обстановката е безредна ", сподели Фелипе Аугусто, кмет на Сао Себастиао. По-късно той добави, че десетки хора са изчезнали и че 50 къщи в града са се срутили в резултат на свлачищата.

Аугусто разгласява в обществените мрежи няколко видеоклипа на вредите в неговия град. В един от клиповете се вижда по какъв начин локални поданици са се подредили в редица на наводнена улица и избавят бебе.

Бразилският президент Луис Инасио Лула да Силва съобщи в Туитър, че ще посети през днешния ден наводнения район.

Правителството на щата Сао Пауло заяви в изказване, че преваляванията в района са надхвърлили 600 милиметра за едно денонощие, което е едно от най-големите количества дъжд, падали в миналото в Бразилия за толкоз къс интервал от време.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР