Пролетта и лятото са идеалния сезон за почивка и релакс

...
Пролетта и лятото са идеалния сезон за почивка и релакс
Коментари Харесай

Как да превърнем двора си в уютен и комфортен кът за отдих

Пролетта и лятото са идеалния сезон за отмора и релакс на чист въздух и хладина в нашия личен двор. Безупречната градина с голям брой шубраци, опияняващи с аромата си цветя и зелена до съвършенство трева е фантазия на доста от нас. И тъкмо в този момент е моментът, когато би трябвало да се погрижим за това, времето, прекарано на открито, да бъде уютно и удобно.

За да може да се насладите на утринното кафе в градината, са нужни няколко детайла и вдъхновяващи хрумвания, които ние ще споделим с вас. Освен това ще ви покажем по какъв начин да изберете подобаващите, с цел да я превърнете в комфортен и удобен ъгъл за отдих.

Как да планирате и оформите двора си най-функционално

Планирането е ключът към сполучливото оформяне на двора ви. Отделете време и преценете защо желаете да употребявате двора си, определете съответните зони и ги разположете на най-подходящите за тяхното предопределение места. Например, може би се занимавате интензивно с йога, а за нея градината е идеалното място. Намерете си спокоен и спокоен ъгъл, където да оформите зоната за извършения и медитации. Добра концепция би било слагането на декоративно към нея.

За зоната за кафе и приятни диалози, уместно би било място с красива панорама или наоколо до цветните шубраци, да вземем за пример. А в зоната за обяд или вечеря навън, оформете нещо като лятна столова. Може да скицирате всичките си хрумвания и по този начин ще сте ясно с какво да се захванете на първо време и какво тъкмо ще е належащо да калкулирате в бюджета.

Как да изберете подобаващите мебели за вашата градина

- Важността на материалите при избора на мебели за градината

При избора на мебели за градината е доста значимо да се обърне внимание на материалите, от които са направени. Мебелите за градината би трябвало да могат да устоят на въздействието на времето и да не се повреждат от влага и слънце. Затова е целесъобразно да се избират мебели, направени от здрави и устойчиви материали като метал, дърво или PVC.

- Комфорт и функционалност - основни фактори при избора на мебели за градината

Мебелите за градината не би трябвало да бъдат единствено устойчиви на външни въздействия, само че и да са удобни за сядане и отдих. Затова е доста значимо да се изберат мебели, които са комфортни и функционални. Например, лежанки и шезлонги са идеални за отмора и отдих, до момента в който маси и столове са подобаващи за хранене или игри навън.

- Лесна поддръжка и разчистване на мебелите за градината

Мебелите за градината би трябвало да бъдат лесни за разчистване и поддръжка. Това е значимо, тъй като мебелите ще бъдат изложени на външни въздействия и би трябвало да се почистват постоянно. Затова е целесъобразно да се избират мебели, които са лесни за разчистване и поддръжка, да вземем за пример PVC мебели или мебели с кадифени възглавници, които могат да се перат в пералня.

Оформете своя двор с красиви зони за отдих

- SPA зона за цялостно успокоение

Във всеки двор или градина би трябвало да има зона, в която да се отпуснете изцяло, да полежите или поседите в тишина и на мира, да четете списание, книга или просто да се наслаждавате на звуците на заобикалящата ви среда. Изберете за задачата комфортна мебел - или хамак, а може би шезлонг или нещо друго, в което да се отпуснете и да забравите за напрежението и напрежението.

- Уютен ъгъл за двама

Това е най-често мястото за утринното кафе, където да се заредите с сила и да извършите съзнанието си с положителни мисли. Оформете зоната кокетно, с дребна масичка и столове в скандинавски жанр или различен, желан от вас. Разположете я по този начин, че да се наслаждавате на изгрева и да имате същински красива панорама, съпроводена от аромата на цветя. Това в действителност ще ви зареди с положително въодушевление.

- Зона за йога и медитации

Йогата и медитациите са здравословен облик на живот за доста от хората, а също така те ни оказват помощ да се отпуснем и отвлечем вниманието си надалеч от рояка настоятелен мисли в главата си след натоварена седмица в шумния град. Ето за какво си коства да отделите особено място в двора, където можете да се скриете от любопитни очи и да отделите време за себе си. За да не се разсейвате и да се чувствате удобно, изберете зона за упражняване с внимание към детайла.

- Ъгъл за четене и релаксиране

След седмица, прекарана в среда с информативен звук, най-добре е да успокоим мислите си с нормално четене. Вземете си комфортен хамак, или култивиран стол и го поставете на сянка. Допълнете това умерено пространство с дребна масичка за паница с плодове и кана с лимонада. След това оставете мобилния си телефон в къщата, вземете книга и останете уединено със себе си и природата.

- Място на слънце и зареждане с сила

Не постоянно можем да стигнем до плажа или пък до близкия басейн, само че пък постоянно може да си създадем комфортно място, където да се радваме на слънцето и на неговите галещи лъчи. Освен това витамин Д е доста значим за здравето на организма и сполучливо понижава равнището на стрес. Създайте зона в градината, където можете да се печете на слънце. За да извършите това, ще ви е нужен комфортен шезлонг, защото не всеки се усеща комфортно да лежи на земята, изключително в случай че теренът не е еднакъв. Не забравяйте да се погрижите за сянката – директната слънчева светлина следобяд е нездравословна за здравето и бързо води до слънчево изгаряне, по тази причина си вземете към шезлонга и.

Добавете аксесоари за по-голям комфорт

На финала, само че напълно не без значение, с цел да превърнете градината си в комфортен и удобен ъгъл за отдих, прибавете разнообразни аксесоари, които ще усилят функционалността на мебелите и ще придадат въодушевление на зоната. Например,,, и са единствено някои от аксесоарите, които може да изберете от богатия подбор на. Тук ще намерите и всички мебели за вашия желан ъгъл за отдих и релакс, както и ще откриете страхотни.

(в материала има продуктово позициониране)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР