Пролетта е време не само за обновление и преобразяване, но

...
Пролетта е време не само за обновление и преобразяване, но
Коментари Харесай

Кои са суперхраните на пролетта?

Пролетта е време освен за обновяване и видоизменение , само че и за смяна на нашите хранителни привички . С настъпването на топлите месеци имаме опция да включим в нашето хранене свежи и сезонни артикули , които освен подкрепят здравето ни, само че и придават нов усет и многообразие на нашата диета. Ето някои от най-полезните суперхранителни артикули за пролетта:

1. Листни зеленчуци

Пролетта ни предлага благосъстояние от свежи листни зеленчуци като спанак , рукола , зелена салата и магданоз . Тези зеленчуци са цялостни с витамини, минерали и антиоксиданти, които подкрепят здравето на кожата, имунната система и детоксикацията на организма.

2. Ягоди

Ягодите са знак на пролетта и са извънредно богати на витамин С и фибри . Те съдържат и антиоксиданти, които подкрепят битката със свободните радикали и поддържат здравето на сърцето .

3. Авокадо

Авокадото е извънредно известна суперхрана за целогодишно приложимост, само че е изключително потребно напролет. То е богато на здравословни мазнини , в това число мононенаситени мазнини, които са положителни за сърцето и мозъка .

4. Цитрусови плодове

Пролетта е сезонът на цитрусовите плодове като портокали , лимони и грейпфрути . Тези плодове са източник на витамин С, който подкрепя имунната система и пази организма от инфекции.

5. Зеленчуци с бял корен

Пролетта е времето на магданоза , целината и доматите , които са богати на фолиева киселина , витамин К и калий . Те са отлични за здравето на костите, кръвоносната система и поддържането на хидратацията на организма.

Пролетта ни предлага обилие от свежи и вкусни суперхрани , които подкрепят здравето ни и ни дават сила за деен и здравословен метод на живот. Включването им в нашата диета може да способства за възстановяване на общото ни богатство и опцията ни да се насладим на прелестните богатства на пролетта.С

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР