Пролетта е тук, а с нея дойдоха и свежите пролетни

...
Пролетта е тук, а с нея дойдоха и свежите пролетни
Коментари Харесай

Сподели и спечели: Кои са любимите ви пролетни зеленчуци?

Пролетта е тук, а с нея пристигнаха и свежите пролетни зеленчуци. Зелена салата, свеж лук, репички... – свежи, вкусни и цялостни с витамини. Споделете в коментар под публикацията кои са обичаните ви пролетни зеленчуци и може да спечелите романа „ Напълно разнообразни “ от американската писателка Рейчъл Хигинсън от издателство: Софтпрес

Репичките са известен пролетен зарзават. Полезните минерали в тях са значими за здравето на нервната система. Репичките са добър избор при детоксикация . Освен това репичките са източник на витамин С.

Интересното е, че листата на репичките също са ядливи и могат да се употребяват за зелена салата.

Една от обичаните пролетни зеленчуци е марулята. Тя е превъзходен източник на витамин С. Марулята е постоянно желана съставна част за пролетни смути питиета, тъй като оказва помощ за филтриране на организма. Марулята се предлага и в случай че имате запек, тъй като целулозата в нея работи слабително .

Интересен факт за марулята е, че може да ви помогне да се справите с безсънието , което я прави съвършена за вечеря.

Пролетният букет от зеленчуци е повърхностен без зеления лук .

Зеленият лук е богат на витамин С и витамин К , които са значими за имунната система и здравето на костите. Освен това се счита, че зеленият лук има антибактериално деяние, по тази причина се предлага, в случай че страдате от простуда или грип.

Смята се също по този начин, че постоянният банкет на зелен лук оказва помощ да се оправим с неприятния LDL холестерол .

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР