Пролетни рулца с мравки, индийско хлебче самоса от тарантула, понички

...
Пролетни рулца с мравки, индийско хлебче самоса от тарантула, понички
Коментари Харесай

Меню на ресторант включва ястия от скорпиони и тарантули

Пролетни рулца с мравки, индийско хлебче самоса от тарантула, понички от копринени червеи, шишчета от скорпиони...Ресторант, отворен от двама французи и профилиран в ястия въз основата на инсекти, притегля доста клиенти в Камбоджа, съобщи Франс прес.

Консумацията на инсекти е честа процедура в тази страна в Югоизточна Азия, само че те нормално се оферират на улицата, като са пържени и поляти със сос.

Заведението " Бъг кафе " отвори порти преди 5 години в Сием Реап, покрай Ангкор, и предлага кулинарни специалитети. " Искаме да покажем, че е допустимо да се подготвят вкусни ястия с инсекти ", съобщи съоснователят на заведението Дави Блузар. Той основал рецептите дружно със собствен братовчед и камбоджанския майстор-готвач Сейха Соен.

Летящи мравки с резени гуава, пармезан и сос винегрет с мед, крем от сладки картофи с ларви на пчели, галета от пюре от мравки, пчели, щурци със сирене и кисели краставички, чийзкейк със скакалци - с тези специалитети двамата французи се стремят също да изпратят обръщение.
Насекомите са на ниска цена източник на протеини и, съгласно Блузар и братовчед му, може да допринесат за понижаване на голямата консумация на месо, която има значимо влияние върху климатичното стопляне и обезлесяването.

Според Организацията по издръжка и земеделие на Организация на обединените нации (ФАО), към този момент 2 милиарда души в света употребяват инсекти.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР