Пролетната умора е общо известно явление, което засяга много хора,

...
Пролетната умора е общо известно явление, което засяга много хора,
Коментари Харесай

Пролетна умора

Пролетната отмалялост е общо известно събитие, което визира доста хора, изключително след зимния интервал.

Симптомите могат да включват отмалялост, липса на сила, раздразителност и общо възприятие на безсилие . Въпреки че пролетната отмалялост може да бъде сложна за справяне, съществуват няколко съвета, които могат да оказват помощ, с цел да се усъвършенства положението ни и да се възвърне силата.

1. Правилно хранене  

Включете в диетата си хранителни артикули, богати на витамини и минерали, като плодове, зеленчуци, ядки и зърнени храни. Избягвайте тежката и мазна храна, която може да способства за умората.
 пролетна отмалялост iStock
2. Правилно хидратиране 

Пиенето на задоволително вода е от значително значение за поддържане на силата и бодростта. Опитайте се да пиете най-малко 8 чаши вода дневно.

3. Редовни физически извършения

Физическата интензивност може да помогне да се усъвършенства циркулацията на кръвта и да се усили силата. Опитайте се да вършиме най-малко 30 минути умерено извършения всеки ден.
 iStock
4. Приемайте витамини 

При пролетна отмалялост витамини като С и В1 се предлагат. Яжте дребни количества питателна храна. Уверете се, че най-малко една трета от менюто ви съдържа пресни зеленчуци и плодове. Ще получите задоволителен банкет на витамин С. Приемайте задоволително витамин В1, с цел да действат вярно нервната и кръвоносната система. Можете да го получите, като консумирате фасул, ядки, семена, риба, свинско месо, спанак, аспержи и зърнени храни. Високият банкет на зеленчуци и плодове ще оказват помощ да си осигурите нужните витамини за пролетна отмалялост. Ще подобрите защитните сили на организма и ще укрепите имунната система.

5. Използвайте етерични масла

Етеричните масла от мента, мащерка и здравец проникват в организма и работят удобно на всичките му витални функционалности. Масажът с тези масла и вдишването им имат противовъзпалителен и укрепителен физиката резултат. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР