Пролетен панаир на занаятите ще се проведе от 17 до

...
Пролетен панаир на занаятите ще се проведе от 17 до
Коментари Харесай

Майстори отварят Пролетен панаир на занаятите

Пролетен панаир на занаятите ще се организира от 17 до 20 май на Малката основна в Пловдив, където в този момент върви фестът " Вкусът на Пловдив ", оповестиха от Регионалната занаятчийска камара.   

Всеки ден от 10.30. до 19.00 ч. там ще има забавни демонстрации и базар на 75 български майстори занаятчии, които ще показват над 20 занаята. Посетителите ще могат да се срещнат с тънкостите на металопластиката, дърворезбата, художествената обработка на дърво, тъкачеството, плъстенето, грънчарството, художествената керамика.  

Ще има още ножарство, стъклопис, свещолеене, сладкарство, разработване на украшения с разнообразни техники, разработване на кукли от текстил, шапкарство, художествено плетиво, килимарство, разработване на художествени тъкани, кошничарство, звънчарство, разработване на национални музикални принадлежности, разработване на произведения от кожа. 

Организатори на Пролетния панаир на занаятите са Община Пловдив, Регионалната занаятчийска камара под тепетата и Регионалният етнографски музей. 

Проявата се реализира с финансовата поддръжка на Общината и спомоществователите КЦМ Груп Металургремонт 21 и СОТ Брадърс. Медиен сътрудник е вестник " Марица ".   

Гости на Панаира ще бъдат Мая Савич - Сърбия, децата от Керамично ателие към Комплекса за обществени услуги „ Олга Скобелева “ и деца от Професионална гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване " Христо Ботев ". 

Събитието се организира в поддръжка на Пловдив - Европейска столица на културата 2019, прецизираха уредниците.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР