Пролетен концерт, с премиера на няколко танца, организира Детски юношески

...
Пролетен концерт, с премиера на няколко танца, организира Детски юношески
Коментари Харесай

Ансамбъл Тракийче представя пролетен концерт на сливенска сцена

Пролетен концерт, с премиера на няколко танца, провежда Детски младежки фолклорен отбор " Тракийче " при Общински Детски комплекс – Сливен. Това заяви ръководителят на ансамбъла Виолина Попова. Концертът ще се състои на 14 март /вторник/ от 18,30 ч. в зала „ Сливен “. Ще вземат участие всички групи – подготвителна група, както и концертните сформира на деца и юноши.

„ По традиция организираме независими концерти два пъти в годината. Годишен наложително, както и един напролет или за Коледа. В тазгодишния пролетен концерт ще се показват само че
ви авторски танци. Те са тематични за първа пролет, като децата ще изпълнят възобновения от преди години танц „ Северняшка мартенска приказка “, сподели още Виолина Попова.
На грандиозното събитие с изключение на обичайните за пролетта танци феновете ще могат да гледат и лазарски танци, а юношеския състав ще показа нов танц „ Копаница “. Това осъществяване ще е премиера на сливенска сцена, посочи ръководителят на ДЮФА „ Тракийче “.
„ Репертоарът ни е доста богат, към три часа. Част от танците ще осъществим на пролетния ни концерт, а останалите по време на годишния в средата на месец юни “, сподели Виолина Попова.
„ Концертите, които организираме са тласък за децата да покажат своите труд и страсти. Всички тези прелестни деца, които ще видите да пеят и танцуват, са популяризирали Сливен в страната и в чужбина с помощта на своя огромен гений и неповторими осъществявания. Фолклорът е връзката ни с предишното, сегашното и бъдещето, съхранил се с времето и намира място в сърцата на всички нас. Затова каним всички наши съграждани на концерта на 14 март, с цел да почувстват магията “, сподели още Виолина Попова.

Танцьорите в отбор „ Тракийче “ към Център за поддръжка за личностно развиване - Общински Детски комплекс са на възраст от 5 до 18 година Сформирани са три съществени групи – Подготвителна, която е от 5 до 8 години, Концертен състав – деца – от 8 до 13 години и Концертен състав – юноши – от 14 до 18 година

Билети за концерта на 14 март могат да се закупят от 8 март на театрална каса „ Галерия – Сливен “ против Историческия музей. Пропуски могат да се вземат и в деня на концерта. Цената на билета е 10 лева Средствата от билетите ще се употребяват за отчасти възобновяване на театралните костюми.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР