“Пролет е - калинките летят. По този шеговит начин в

...
“Пролет е - калинките летят. По този шеговит начин в
Коментари Харесай

Бивш вътрешен министър за промените в МВР: Пролет е - калинките летят

“Пролет е - калинките летят ”. По този закачлив метод в ефира на bTV някогашният вътрешен министър Емануил Йорданов оприличи персоналните промени, които се случват в държавните институции през последната седмица.
С стремително начало стартира работата си служебния кабинет - заменени бяха ръководителите на основни институции. В петък пък от поста си потегли и главсекът на Министерство на вътрешните работи - Ивайло Иванов.
 Емануил Йорданов: По-добър избор от Бойко Рашков не бихме могли да пожелаем за Министерство на вътрешните работи Емануил Йорданов: По-добър избор от Бойко Рашков не бихме могли да пожелаем за Министерство на вътрешните работи
„ Изборът на Бойко Рашков отпред на Министерство на вътрешните работи е доста добър, тъй като той е с висока правна подготовка, също така той има и богат администратор...
Той уточни още, че има потребност от промени в Министерството на вътрешните работи - хората, които са свързани с политически конюнктури, са на по-високите постове . Казано с други думи - политически назначения.
“Администрацията елементарно се обръща. Има хора, които се нагаждат към всяка една власт ”, уточни някогашният вътрешен министър.
Той изясни също по този начин, че към този момент някогашният министър председател Бойко Борисов би трябвало да е разрешил отпуските на шефовете на спецслужбите, а това е процедура, която съществува от години. Освен това съгласно Йорданов се преувеличава - всяка една държавна конструкция има назначено лице, което дава отговор, в случай че ръководителят е в отпуск.
“Покойният вътрешен министър Георги Петканов, който го наследил на поста при среща му споделил: " мислех, че в това министерство (МВР) работят мощни и здрави мъже.Разболяха се всеобщо като встъпих в служба ", изясни Йорданов.
 Бойко Рашков за инспекциите за полицейско принуждение по време на митингите: Играеше се пинг-понг от Министерство на вътрешните работи към прокуратурата и назад Бойко Рашков за инспекциите за полицейско принуждение по време на митингите: Играеше се пинг-понг от Министерство на вътрешните работи към прокуратурата и назад
„ Министерство на вътрешните работи е най-силният орган в държавното управление. Така че, напълно разумно и напълно обикновено е да играе водеща роля в измененията, които тр...
“Бях министър, когато се проведоха изборите през 2001 година Във всеки регион имахме връзка с хората, които купуват гласове. Не е наложително служители на реда да вземат участие в тези процеси ”, разяснява още той.
Йорданов посъветва и сегашния началник на Министерство на вътрешните работи - Бойко Рашков. Пожела му “повече възприятие за комизъм ”, с цел да издържи на натиска, който ще се окаже върху него.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР