Пролет – време, когато копнеем за нежност, любов и страст.

...
Пролет – време, когато копнеем за нежност, любов и страст.
Коментари Харесай

Как да не се превърнете в жертва на маниак

Пролет – време, когато копнеем за деликатност, обич и пристрастеност. Но, в случай че имаме вяра на статистиката, точно в този хубав сезон има най-голяма възможност да станем жертви на полово нахлуване. Повечето публикации по въпроса, стартират от там, че към този момент сме в лапите на насилника и ни дават препоръки, по какъв начин да се измъкнем навреме и невредими. Но може ли да създадем по този начин, че въобще да не ставаме обект на нахлуване?

Предизвикателният външен тип: може ли да бъде причина
Макар и мълчешком, в нашата просвета някак е признато, че жертвата на обезчестяване сама си е отговорна – тъй като е облякла прекомерно къса пола, начервила е блестящо устните си или изначално, тъй като се е родила жена. Предизвикателният външен тип евентуално изиграва някаква роля в инцидентните полови похищения (след приложимост на алкохол или други замъгляващи съзнанието средства), само че не и когато става дума за целеустремено нахлуване.

Грешка е да се счита, че насилникът се управлява извънредно и единствено от полови претекстове. Дори облеклото вид „ чувал ” и цялостният отвод от макиаж не подсигуряват сигурност. Когато в действителност става дума за фанатик, даже не можем да предположим, какво ще притегли вниманието му. Мнозина от тях имат странни желания като наднормено тегло, бременност, даже инвалидни колички – култовете могат да бъдат толкоз самостоятелни, че даже е мъчно да съдат систематизирани. Всички от нас са чували от медиите за серийни изнасилвачи на старици. Абсурно е, да мислим, че възрастните дами са провокирали насилника с разголено облекло или свободно държание.

Под прицел: психическата уязвимост
Обикновено си представяме насилникът като кипящ от тестостерон жребец, които желае да утоли непресъхващият си полов нагон. В реалност фанатикът е човек с ниска самокритика и се бои от сексуален акт с жива, дейна партньорка. Именно това го тласка към закононарушенията. Основният му претекст е желанието за самоутвърждение и потребността да почувства властта си над различен човек. Затова той не атакува нито най-привлекателната, нито първата изпречила се пред очите му жена, а тази, която най-лесно ще му обезпечи търсеното чувство за предимство.

И по този начин, фанатикът избира слаба жертва – слаба душевен, а не физически. Такава, която при офанзива би се сковава от смут, даже на външен тип да наподобява на шампионка по битка. Подобно на кучетата и насилникът „ надушва ” страха единствено по погледа и придвижванията ви. Затова спомнете си препоръките на кинолозите, по какъв начин да избегнете нахлуване. Ако усетите, че „ сте попаднали под прицел ” покажете на фанатика (или животното), убеденост в себе си. Не треперете от боязън, не обръщайте недодялан, не размахвайте ръце и не викайте. За страдание всички тези реакции се „ включват ” неумишлено, още преди разсъдъкът да е решил обстановката.

Ако съумеете да избегнете суматохата, ще ви стане ясно, че насилникът демонстрира експанзия не тъй като е мощен (в този случай не би имал нужда от тази заплахите), а тъй като желае да ви пречупи. Не оправдавайте упованията му, запазите самообладание и покажете подготвеност за самоотбрана – даже самото желание е задоволително, с цел да откаже нападателят. Маниакът нормално следва избран стандарт на деяние и всичко, което излиза отвън проекта му, е в положение да го разколебае. В края на краищата той търси обзета от смут жертва, над която да тържествува, а вие не се вписвате в тази категорията.

И въпреки всичко не разчитайте, че вътрешната убеденост може да ви измъкне постоянно и във всяка обстановка. Най-добре е да избягвате условия, при които можете да станете евентуална жертва. Разумната нерешителност не е сигнал за вашата уязвимост, а в противен случай – демонстрира, че се грижите за личната си сигурност и при положение на потребност, сте подготвена интензивно да я отбраните.

Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР