Прокурорският син Васил Михайлов остава под домашен арест, реши Софийският

...
Прокурорският син Васил Михайлов остава под домашен арест, реши Софийският
Коментари Харесай

Прокурорският син Васил Михайлов остава под домашен арест


Прокурорският наследник Васил Михайлов остава под домакински арест, реши Софийският областен съд довечера. Няма безапелационни и безспорни доказателства да е напуснал адреса, няма експертиза на записите от камерите.

Според съда той е бил в питейното заведение тъкмо преди да се откри на адреса, а не по-късно.

След извънредните репортажи на bTV за прокурорския наследник от Перник - той се изправи през днешния ден пред съда. Пред магистратите той самият съобщи, че фактически е нарушавал домашния си арест. Казва, че го е направил единствено един път и от поверие.

По думите му, излязъл е за към минута до питейно заведение, с цел да вземе ключовете си, които бил оставил там още преди да бъде задържан. Той добави, че съжалява за изявлението си единствено пред bTV поради следствията за него в този миг.

От прокуратурата оповестиха, че до момента в който е бил в ареста няколко пъти Васил Михайлов е взел участие в сбивания.

По наша информация Васил Михайлов е нарушил мярката си неотклонение пет пъти – за сред 7 и 40 минути, а от Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ съобщили това на полицията с три дни забавяне.

За седмицата, в която Васил Михайлов е под домакински арест, проследяващата му гривна е отчела, че е излизал от вкъщи си нееднократно, демонстрира инспекцията на правосъдното министерство и прокуратурата.

„ Към сегашния миг, съгласно събрани свидетелски показания, е открито, че същият е посетил питейно заведение, което е наоколо до неговия дом “, заяви Георги Иванов, наблюдаващ прокурор в Софийска районна прокуратура.

Заради всичко това от прокуратурата желаеха прокурорският наследник да се върне назад зад решетките.

„ За нас прокурорите няма значение длъжността на даден обвинен, неговите родствени връзки или общественият му статус. Единствените значими неща за нас са законите и моралът “, добави Георги Иванов.

Колкото до контрола над Васил Михайлов съблюдава ли домашния си арест – от полицията за седмица са създали 39 инспекции на адреса му. Бил е там постоянно. Със забавяне разбрали, че гривната му демонстрира, че в други случаи той е излизал.

„ Информация беше дадена на 1-ви за предишни три дни, няма по какъв начин да реагираме като първо ние не знаем какво е това и второ – минали са часове, а може би и дни “, изясни ст. комисар Стоян Млеканов, шеф на ОДМВР – Перник.

„ В момента се прави инспекция за какво това се е случило и какви са били подхванатите дейности от страна на чиновниците, които го следят. Очаквам резултатите й в напълно скоро време “, означи Крум Зарков, министър на правораздаването.

А основният прокурор Иван Гешев изиска оставката на бащата на Васил – Бисер Михайлов.

„ С ясното схващане, че родителите не носят наказателна отговорност за своите деца и противоположното, за разлика от мрачните тоталитарни времена, аз считам, че в полза на справедливостта, на хората от град Перник и на институцията Прокуратура на Република България, прокурор Бисер Михайлов ще може и ще има доблестта да поеме своята морална отговорност “, сподели Иван Гешев.

Бисер Михайлов през днешния ден не отговори на позвъняванията ни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР