Прокурорската колегия реши да прехвърли две щатни бройки от Върховната

...
Прокурорската колегия реши да прехвърли две щатни бройки от Върховната
Коментари Харесай

Щатната численост на върховната административна прокуратура най-вероятно ще бъде увеличена

Прокурорската гилдия реши да трансферира две щатни бройки от Върховната касационна във Върховната административна прокуратурата. Причината е петкратното нарастване на работата на административното обвиняване. Окончателното решение за това ще бъде взето от пленума на съвета на следващия ден.

Пред колегията през днешния ден застана заместникът на основния прокурор Сотир Цацаров - Ася Петрова, която управлява ВАП. От нейното изказване стана известно, че работата се е увеличла в пъти, като тя показа статистически данни за активността на отделите за правда и контрол.

От тях се разбра, че броят на преписки, които вземат решение обвинителите през първото полугодие на 2017 година са били 1287, което е с съвсем пет пъти повече в съпоставяне със същия интервал. Освен това ВАП и отдела за контрол на правда са помагали на други прокуратури в правенето на митингите против незаконосъобразни подзаконови нормативни актове. През предходната година данните демонстрират 765 такива преписки, до момента в който през 2016 година са били 83.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР