Прокурорската колегия на ВСС уважи молбата на Красимира Филипова и

...
Прокурорската колегия на ВСС уважи молбата на Красимира Филипова и
Коментари Харесай

Прокурорската колегия на ВСС освободи заместниците на Гешев

Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет почете молбата на Красимира Филипова и Десислава Пиронева за освобождение от поста заместник-главен прокурор и бяха преназначени като прокурори с сан прокурор към ВКП. Това стана след решение на изключително съвещание на колегията, оповестява Нова тв.

Другият заместител на някогашния към този момент основен прокурор Иван Гешев - Даниела Машева също бе освободена от поста и колегията реши да я назначи като прокурор във ВКП.

Основни точки в съвещанието са решения на кадровиците дали да бъдат освободени заместниците на към този момент освободения някогашен основен прокурор Иван Гешев.

В дневния ред на изключителното съвещание ще бъде прегледано и друго предложение на Сарафов – за назначение на Мария Павлова, следовател в Националната следствена работа (НСлС), за заместник-главен прокурор във ВКП.

Като спомагателна точка Комисията по атестирането и състезанията при Прокурорската гилдия предлага да бъдат включени две заявки от Иван Гешев, който беше освободен от длъжността „ основен прокурор “ с декрет на президента от 15 юни 2023 година Магистратите прочетоха писмо, адресирано от някогашния основен прокурор, за какво не желае да бъде преназначен на служба ВКП. 

По-рано Гешев заяви с обява във Фейсбук, че подава оставка като прокурор.

" Днес приказвам последно като магистрат, откакто съблюдавах закона и след тридесет години работа за хората подадох оставка като прокурор ",допълни Гешев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР