Прокурорската колегия на ВСС се събира на извънредно заседание днес

...
Прокурорската колегия на ВСС се събира на извънредно заседание днес
Коментари Харесай

Прокурорската колегия на ВСС с извънредно заседание: Ще бъдат ли освободени заместниците на Иван Гешев?

Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет се събира на изключително съвещание през днешния ден в 13:30 часа. Основни точки в съвещанието са решения на кадровиците дали да бъдат освободени заместниците на към този момент освободения някогашен основен прокурор Иван Гешев.

Прокурорската гилдия ще реши и дали да освободи Гешев като редови прокурор.

На днешното съвещание на Прокурорската гилдия ще бъде взето решение за вероятно освобождение на Десислава Пиронева и Даниела Машева, и назначението им надлежно като прокурори във Върховната административна прокуратура и Върховната касационна прокуратура. Предложението идва от краткотрайно изпълняващия длъжността основен прокурор Борислав Сарафов.

Политическите проблеми се позволяват с политически средства, написа той във Facebook

Колегията ще се произнесе по молбата на заместник-главния прокурор Красимира Филипова да бъде освободена от поста и назначена във Върховната касационна прокуратура.

Междувременно стана ясно, че някогашният заместник-министър на правораздаването Мария Павлова е препоръчана за заместител на основния прокурор от Борислав Сарафов.

Според него силите в Народното събрание се занимават със себе си, а някои оферти наподобяват „ сталинския модел “

Мария Павлова, която сега е следовател в Националната следствена работа (НСлС), е назначена за заместник-министър на правораздаването в кабинета на служебния министър Крум Зарков на 9 август 2022 година.

Тя е била повече от 10 години следовател в Национална следствена служба, а преди този момент и в Столичната следствена работа. Няколко години е работила и като прокурор в Софийската районна прокуратура.

Те упорстват за нов избор на краткотрайно изпълняващ длъжността „ основен прокурор “

Заемала е длъжността длъжностен министър на правораздаването в интервала 27 януари - 4 май 2017 година. Също по този начин е била заместник–министър на  правосъдието в две служебни държавни управления - от 17 май 2021 до 27 януари 2022 година. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР