Прокурорската колегия на ВСС (или Висш прокурорски съвет по новому)

...
Прокурорската колегия на ВСС (или Висш прокурорски съвет по новому)
Коментари Харесай

Освен Нотариуса и съдия от Спецсъда бил на прокурорския банкет в Банско

Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет (или Висш прокурорски съвет по новому) продължи и през днешния ден с чуванията на сътрудници по тематиката с починалия Мартин Божанов - Нотариуса.

Макар да не направиха нарочна комисия за убития аферист, прокурорите употребяват всяка опция да заявяват по какъв начин би трябвало да се стигне " до дъното " на абсурда, по какъв начин ще се ревизират всички вероятни обстоятелства и условия и прочие.. Няколко от привиканите редови прокурори пък използваха трибуната, да изкажат възторженостите си към кадровиците поради тяхната праволинейност и неотстъпчивост, а една го направи и от името на Асоциацията на прокурорите.

Така през днешния ден да вземем за пример съществена тематика бе банкетът на Софийската районна прокуратура на 10 декември 2021 година в Банско. За него към този момент излезе информация, че са участвали Мартин Божанов-Нотариуса, само че и юристът (и някогашен арбитър в СРС) Велимир Атанасов. Последния гръцки предприемачи у нас сочат като значима частица от веригата към Божанов, а също - че е имал дейна роля в неприятностите им, както и че е извънредно непосредствен с Невена Зартова - до неотдавна началник на Районната прокуратура.

Без изненади, въпреки обвиняванията на настоящето управление на прокуратурата към Борислав Сарафов - че " схемите " на Нотариуса са въртяни главно през Софийската районна прокуратура, се оказа, че той е бил персона, изцяло непозната за никого в СРП.

Бяха изслушани неколцина участници в коледния прием (от страна на прокуратурата, защото е имало и от адиминстрацията) и се оказа, че никой в никакъв случай не е чувал за Божанов преди гибелта му, видеата на АКФ и прочие Нещо повече - един прокурор разгласи, че не просто той, а че " огромен брой сътрудници ", от Районна, с които е гоорил, нямат визия от него, и че " никой от сътрудниците с които поддържам връзка, няма нищо общо. "

На фона на това очаквано се оказа, че от участниците в банкета никой не познавал Нотариуса.

Затова пък една от прокурорките настоятелно уточни, че Зартова е била въпросната вечер на банкета на централната маса със арбитър, който е от Софийски градски съд и от Специализирания съд. И се зачудила за какво има външни за прокуратурата гости... Тя уточни пред кадровиците и че Зартова си е тръгнала със съдията, чието име е Емил Желев.

Друга от прокурорките също сподели, че нито е чувала за Нотариуса, нито го е познавала. Но след разстрела и последвалите разкрития, тя изрично си е спомнила, че са били там - и той, и Велимир Атанасов. 

"... И несъмнено ми стана неприятно след това! " (когато си дала сметка кои са били гостите).

Въпросите: кой го е поканил, правилно ли е - както гласят настоятелни клюки - че даже са го возели прокурори, по този начин и не откриха отговори (а вторият не бе и зададен).

Другото бяха детайлности за механата, по какъв начин са били ситуирани масите на фамозното празненство, по какъв начин е имало и много поканени младши прокурори, или такива, които са били на съвсем малко " работа " все още.

Един от младите прокурори, който също не познава Нотариуса, не е гледал каузи с него и не го е видял на празненството, бе запитан: какво е научил след това - бил ли е или не е бил...

" И тогава разбрах, че най-вероятно е бил ", елегантно се измъкна той.
Вечният " любим " на прокуратурата - Лозан Панов
Огнян Дамянов употребява днешното съвещание да продължи задочния пердах по Лозан Панов.

Последният излезе преди 4 дни с изявение пред уеб страницата, озаглавено " Как системата (въз)произвежда „ нотариуси “ и „ джуджета “. В него Панов разяснява по какъв начин името му бе " завъртяно " в тематиката с Божанов - първо самият Нотариус подметнал, че се познава и с Лозан Панов - и какво от това.

Задействат се " кафявите " псевдомедии.

После това изявление на Нотариуса е изчетено на висок звук с самоувереност от Хамид Хамид (ДПС) на съвещание на нарочната комисия в Парламента. Същото бе упоменато и от Огнян Дамянов на предходното сзаседание на комисията - когато той се " зачуди " за какво по този начин Панов не го викат на никое място да го разпитват.

В позицията си пред " Де факто " апропо Панов написа:

" Изoбщo нe мoгa дa дoпycнa, чe пpoĸypopът Oгнян Дaмянoв ĸaтo пaзитeл нa зaĸoнa, би злoyпoтpeбил c влacтoвaтa cи пoзиция, в знaĸ нa блaгoдapнocт зa нaзнaчaвaнeтo нa cъпpyгaтa мy зa cъдия във Bъpxoвния aдминиcтpaтивeн cъд. Πpeди тoвa Taня Дaмянoвa e ĸoмaндиpoвaнa в cъдa, пo извecтни caмo нa пpeдceдaтeля Гeopги Чoлaĸoв ĸpитepии. "

Последното очевидно бе жегнало Дамянов през днешния ден, който разгласи, че към този момент няма да назовава Лозан Панов " господин " (и си го извърши - единствено споменавайки го с две имена). Както и че Панов може да пита жена му какво го интересува, тъй като работят дружно (това е по този начин - и двамата са във ВАС), както и че " уважението е съвместен развой "...

Така той очевидно се е откачил от тази реципрочност, тъй като върна " топката " към 2020 година - когато " здравите сили " във Висш съдебен съвет настоятелно питаха Панов - кой го е номинирал и по какъв начин за ръководител на Върховен касационен съд преди време (темата е въртяна неведнъж - знайно е, че когато Лозан Панов бива неуместно блъснат от автомобил, даже Сотир Цацаров е ходил при него в болничната стая да го увещава да не се отхвърля от състезанието за поста. А самият Цацаров е намеквал, че Панов ходил на среща " в една друга постройка ", б.р. на Клуб Z). 

" " Редно е някоя от институциите да предложения Лозан Панов и да му зададе съответните въпроси - заключи през днешния ден Огнян Дамянов. -

Друг е въпросът сходно паническо ревю от Лозан Панов дали не сочи на нещо назад. Но това други органи ще го решат! "

Дамянов приказва още за неприкосновената " свобода на ревюто на всеки член от този орган ", и подсети, че те самите са репресирани и потърпевши от неприятните практики в прокуратурата да се образуват поръчкови производства (когато Гешев за отрицатено време образува такива на всички, които го предлагаха за " импийчмънт ", б.р. на Клуб Z)

" Аз съм обект на тази скица, която е доста елементарна - възмути се Огнян Дамянов. - Бившият основен прокурор дава конференция, прессекретариатът му го сезираше, той пък сезираше прокурор от ВКП и той образуваше кореспонденция. "

И се върна към Лозан Панов - че " по какъв начин тези хора, които той громеше и изпитваше омерзение при тяхната номинация – от тях беше определен ". Явно визирайки членовете на някогашния Висш съдебен съвет.

След което подсети изключително настоятелно по какъв начин с декларация от Панов се отказали тези, които са го избрали преди време на поста, а - доколкото си спомня - и част от хората, които са го номинирали за кандидат-президент.

" Ако някой счита, че не предстои на какъвто и да е надзор и е последна инстанция – подобен човек няма! "

Дамянов даде и някои насоки - " органите, било то комисията от Народно събрание, било от Висш съдебен съвет, да зададе тези въпроси на Лозан Панов ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР