Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) ще разгледа искане

...
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) ще разгледа искане
Коментари Харесай

Борислав Сарафов поиска временното отстраняване на прокурора Сулев, разследвал Еврото

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) ще прегледа искане на изпълняващия функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов да в профил краткотрайно от служба прокурор Константин Сулев от Софийската районна прокуратура. Това стана известно по време на днешното съвещание на колегията, съобщи Българска телеграфна агенция.

Причината за настояването е, че прокурорът е притеглен като обвинен за съзнателно закононарушение от общ темперамент.

Българска телеграфна агенция напомня, че преди дни прокуратурата внесе обвинителен акт против Константин Сулев. Той е упрекнат, че за времето от 30 май м.г. до 1 юни м.г. в София, при изискванията на продължавано закононарушение, в качеството си на длъжностно лице, е нарушил и не е извършил служебните си отговорности за да набави полза за Иван Гешев, като не допусне да бъде изнесена информация против него в медийното пространство, както и за да аргументи другиму щета, а точно на Пепи Еврото и К. Х. Съдията, на който бе разпределено делото, се води от разглеждането му, защото е бил в колегиални връзки с подсъдимия и имат другарство в персонален проект.

При чуване във краткотрайната парламентарна комисия за инспекция на обстоятелства и условия, свързани с активността на групата към Мартин Божанов-Нотариуса, някогашният началник на Софийската районна прокуратура Невена Зартова уточни, че сътрудника ѝ Константин Сулев, който е работил по делото против Петьо Петров-Еврото и го е оповестил за търсене, сега е обвинен.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР